HP

Hewlett-Packard Company (HP) er et amerikansk IT-konsern basert i Palo Alto i California.

Virksomheten ble grunnlagt av William Hewlett og David Packard ved Stanford-universitetet i Palo Alto utenfor San Francisco i 1939. Det ble børsnotert i 1957. Øvrige hovedkontorer ligger i Houston, Geneve og Singapore. Datamaskinen Hewlett-Packard 9100A fra 1968.

I starten produserte selskapet hovedsakelig måleinstrumenter. På 1960-tallet begynte de å utforske og produsere semikonduktorer, og ble kjent for kalkulatorer og ande apparater som brukte slike. Hewlett-Packard 9100A var en av verdens aller første personlige datamaskiner.

Dagens HP-produkter er i hovedsak datamaskiner, skrivere, digitalkameraer, programvare og annen teknologi. HP har kjøpt opp en rekke andre selskaper, blant annet maskinvareprodusenten Compaq. Systemer og programvare produseres både for Linux- og Windows-baserte plattformer.

Finn ut mere på selskapets nettsider.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com