Verdens første 4G-nett til Oslo

TeliaSonera, som eier NetCom, har startet arbeidet med utrulling av verdens første 4G-nett i Oslo. Dette skal lanseres neste år. Nettet er basert på såkalt Long Term Evolution (LTE) radioteknologi.

4G betegner neste generasjons mobilnett, med over ti ganger høyere mobile bredbåndshastigheter enn dagens Turbo 3G-nett.

– Utbyggingen av 4G i Oslo gir utrykk for vårt ønske om å være en drivkraft i utviklingen av den mobile fremtiden. Samtidig er det viktig for NetCom å fortsette arbeidet med økt kapasitet, dekning og hastighet i Turbo 3G-nettet, mens videre utrulling av 4G ligger frem i tid og avhenger av blant annet rammebetingelser og regulatorisk retning, sier NetComs administrerende direktør August Baumann.

Lansering neste år

Kinesiske Huawei er valgt som leverandør, og det nye høyhastighetsnettet vil være tilgjengelig i Oslo neste år.

– For kundene våre betyr det at store datamengder vil kunne overføres raskere og enklere enn i dag, med langt større muligheter til kapasitetskrevende tjenester som film, TV og online spill. Huawei er valgt som partner basert på deres fokus på 4G-utvikling og imponerende internasjonale resultater med avansert, fremtidsrettet mobilteknologi, sier Baumann.

Fakta

  • TeliaSonera bygger ut 4G i Oslo og Stockholm, med kommersiell lansering i 2010.
  • 4G gir mobilt bredbånd i fiberklassen, med helt nye muligheter til kapasitetskrevende tjenester som online spill, film og TV.
  • Teoretisk hastighet i 4G-nettet vil være 100 mbps mens dagens Turbo 3G-nett tilbyr hastigheter opp til 7,2 mbps.
  • Huawei er valgt som leverandør i Oslo, mens Ericsson skal levere TeliaSoneras 4G-nett i Stockholm.
  • 4G-nettene er basert på Long Term Evolution (LTE) radioteknologi, og System Architecture Evolution (SAE) kjernenettverksteknologi.
  • NetCom tilbyr i dag mobilt bredbånd via Turbo-3G til over 80 prosent av Norges befolkning.
  • Parallelt med utbyggingen av 4G i Oslo, fortsetter NetCom arbeidet med økt kapasitet, dekning og hastighet i Turbo 3G-nettet.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com