Hektet på nye lokasjonstjenester – igjen

Nye og bedre lokaliseringstjenester er det internasjonale mobilbransjen sikler etter. En rekke mobiltelefoner i mellomsegmentet får nå innebygget GPS-lignende løsninger.

Du skal ikke ha gått mange meter inn på Mobile World Congress og messedelen her i Barcelona for å skjønne at lokalisering på nye mobiler er en av de hotteste tingene i år.

Husker du?
De av oss som har levd en stund og som har vært på de internasjonale mobilkongressene i flere år vil sikkert nikke gjenkjennende når ordet «lokaliseringstjenester» kommer opp..

Lokasjon har da vært tema på Mobile World Congress – og tidligere GMS World Congress – nesten helt siden GSM ble lansert i 1992.

Ikke bare for dyre mobiler
Men det er først nå at lokalisering har begynt å ta av. Først hadde dyre smartphones det. Nå kommer det også til mellomsegmentet.

I løpet av noen år vil sikkert lokaliseringsmuligheter på mobilen bli like vanlig på mobiltelefonene som SMS og kamera er det i dag.

Hva tror du?

2 kommentarer om “Hektet på nye lokasjonstjenester – igjen

  1. Med Google Maps Latitude for eksempel kan snart omtrent alle ta del i denne morroa. Jeg synes Latitude tjenesten har fått litt ufortjent dårlig presse, alle som roper «overvåkning» glemmer effektivt å nevne hvordan du kan justere tjenestens nøyaktighet, hvem du vil dele posisjonen din med og når du vil dele den…

    Jeg har også testet en Twitter klient som henter GPS lokasjonen din, og sender en link til Google Maps i Twitter posten din. Morsomt!

  2. Tipset fra Gaute burde flere prøve. Takk skal du ha! Jeg tror at lokasjonstjenester kommer til å øke i omfang i år. Bare se hvordan for eksempel Sesam (http://sesam.no/) har lansert både 3D-bilder som knuser det Google har gjort, samt at de også har kopiert Googles oppskrift med Streetwiews. Det er bra at et norsk selskap prøver å ta opp lokasjonskampen med Google i Norge. Hva mener du som leser av Mobizmag.no?

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com