Når kommer mobilene med to SIM-kort?

I Asia har de oppdaget at arbeidsfolk med gratis mobiltelfon faktisk også har et privatliv. Derfor er mobiler med plass til to SIM-kort en stor suksess. Men hvorfor kan du ikke få kjøpt lignende mobiler i Norge?

Det var på en ferietur til Thailand i desember at jeg for alvor oppdaget de nye mobiltelefonene med to SIM-kortholdere.

Med disse telefonene kan du ha både jobb-SIM-en og ditt private SIM-kort i telefonen. Smart!

Hvorfor to mobiler?

I Norge får stadig flere gratis mobiltelefon av arbeidsgiveren, men de vil likevel ha et eget telefonnummer og egen mobil. Så hvorfor skal du drasse rundt på to mobiler?

Dette har asiatene skjønt for lengst, og her på Mobile World Congress i Barcelona vises det derfor en rekke mobiler som har denne dobbelløsningen.

Våkn opp!
Håpet mitt er at innkjøpsansvarlige i Telenors- og NetComs-mobilkjeder nå oppdager denne fine løsningen og at det snart kommer slike mobiltelefoner også i det norske markedet.

Hva mener du? Er dette noe for det norske markedet?

8 kommentarer om “Når kommer mobilene med to SIM-kort?

 1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Men du forteller ikke HVORFOR du mener det er genialt med to SIM-kort. Jeg er overrasket over at Telenor og NetCom ikke ser behovet for slike to-SIMS-løsninger.

 2. Hei!
  Jeg har gått og ventet på at disse telefonene skal bli tilgjengelige i Norge.
  Er en av mange som går rundt og drasser på 2 mobiltelefoner, en privat og en jobbtelefon. Har ikke lyst til å kvitte meg med privatabonnementet siden jeg har et greit nummer som jeg har hatt i mange år. Har dessuten fri familie slik at ungene kan ringe meg uten at det koster noe.

  Har gjort noen framstøt for å få leverandørene til å lansere 2-sim-telefoner i Norge.
  – Sendte først forespørsel til Telenor og Tele2. De henviste videre til produsentene.
  – Forespørsel til Nokia og SonyEricsson. De svarte bare at de ikke lager slike telefoner og hadde heller ingen planer om å begynne med det.
  – Forespørsel til Samsung som jeg vet produserer slike telefoner og selger dem i f.eks. Asia. Fikk ikke noe svar på forespørselen til tross for gjentatte forsøk. Til slutt sendte jeg et brev i posten til Samsung Norge for over et halvt år siden. Har fortsatt ikke fått noe svar.
  – Henvendelse til TV2 hjelper deg og FBI på NRK i håp om at de kunne sette søkelys på saken. Jeg presenterte problemstillingen og sa at jeg mente grunnen til at produsentene ikke vil lansere slike telefoner her i Norge, er at de tjener penger på at mange av oss må ha 2 telefoner. Informerte også om at Samsung ikke svarer på henvendelser. Men så langt har verken TV2 eller NRK gjort noe med saken.

  Fikk tak i en Kina-telefon med plass til 2 simkort gjennom et firma i Bodø. Hedde denne på prøve noen dager og syntes den fungerte brukbart. Problemet var bare at den ikke hadde programvare som taklet norsk språk og bokstaver. Da ble den lite brukervennlig for meg, så jeg leverte den tilbake.

  De siste månedene har jeg ikke gjort noen nye framstøt. Har kanskje gitt opp håpet. Men jeg er overbevist om at det er et stort marked for 2-simtelefoner i Norge. Men det forutsetter selvsagt at forbrukerne får vite om at de finnes. Er ganske provosert over at ikke produsentene eller importørene tar denne saken alvorlig.

 3. Det synes rart at Nokia sier at de ikke produserer slike telefoner. Jeg har nemlig med egne øyne sett slike telefoner fra Nokia i Brasil. Modellen het E71, men den ser helt anderledes ut enn tilsvarende modell i Norge.

 4. Dette,firma selger slike telefoner med dual sim.
  Har akkurat kjøpt den fun modellen til jentungen på 11 år.
  Hun er kjempefornøyd med den. Har prøvd den litt og den virker både solid og rask.
  I tillegg har de en svært god garsntiordning som mange burde ta lærdom av.
  Skjer det noe med mobilen slipper man å sende telefonen på rep. Og vente i evigheter.
  Her bytter man bare inn den gamle og får ny telefon. Helt supert, og ikke minst billige telefoner.
  Veldig fornøyd. Anbefales
  Telefonene finner du her: http://samok.no/produktkategori/mobiltilbehor-2/mobiltelefon/

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com