Vi møtte IT-bransjens mektigste mann

Han leder verdens største IT-selskap, Microsoft. Under Mobile World Congress i Barcelona ironiserte Steve Ballmer over at erkekonkurrenten Apple med iPhone ikke var tilstede på bransjens viktigste møteplass.Mobile Business Magazine møtte Ballmer under gigantkongressen som har 40 000 deltagere.

Ansvarlig redaktør Dag Friis-Baastad i Mobile Business Magazine var den eneste fra norsk presse som fikk hilse på verdens mektigste IT-mann, Steve Ballmer.

Med deg på alle skjermer
Steve Ballmer tok over sjefsstolen i Microsoft etter Bill Gates. Ballmer var under foredragene og paneldiskusjonene på Mobile Congress krystallklar på at Microsoft skal følge deg på alle skjermer; PC, TV og ikke minst, på mobilen.

Ballmer mener at mobilsatstingen er spesielt viktig fordi at mobilen er den ”skjermen” du har med deg 24 timer i døgnet.

Vil bryte ned barrierene
– Vi jobber med forretningspartnere i mobilindustrien for å kunne tilby denne nye generasjonen Windows-mobiler som bryter ned barrierene mellom informasjon, applikasjoner og mennesker for å gi de beste mulige opplevelsene, enten du er på jobb eller bruker telefonen på fritiden, sa Steve Ballmer i et foredrag under Mobile World Congress som nå pågår her i barcelona.

Går i mobilkrigen
Ballmer har hatt et svært hektisk program under årets Mobile World Congress. HTC, LG og Orange vil jobbe tett med Microsoft og Steve Ballmer for å spre den nye versjonen av Windows Mobile 6.5 som kommer ut på markedet om 30 uker.

Også Samsung er blitt en strategisk alliert i mobilkrigen.

Spøkte om iPhone
Under kongressen ironiserte Ballmer flere ganer om at erkekonkurrenten Apple ikke var tilstede. Han la ikke skjul på at han har liten eller ingen sans for iPhone.

– Vi har et mobilt operativsystem som rett og slett er bedre, sa Ballmer. Han siktet da til Windows Mobile 6.5.

Da Steve Ballmer var i Oslo i fjor høst kom han flere ganger med spøker om Apple og deres iPhone.

Følger nøye med på hva Apple gjør
Men Steve Ballmer har sikkert fått med seg den store fremgangen Apple har hatt med iPhone.

Det er sikkert ikke uten grunn at Microsofts nye mobiltjeneste blir hetende My Phone.

Med denne skal du kunne synkronisere data via internett, samt ta sikkerhetskopi data, og til opplasting av bilder og video fra Windows-telefonene.

Det er neppe en tilfeldighet at Microsofts My Phone likner på Apples MobileMe …

En kommentar om “Vi møtte IT-bransjens mektigste mann

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com