Få været på mobilen

Raskere mobilnett og spesialtilpassede værmeldinger gjør det enklere enn noensinne å vise respekt for været og værmeldingen En undersøkelse viser at én av fire sjekker nyheter og vær når de surfer på nettet med mobilen.

Mobiltelefonen er blitt et selvsagt innslag i påskesekken.

Men fortsatt er det kun rundt 20 prosent av mobilbrukerne som benytter telefonen til å surfe på nettet med, viser en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Telenor.

Det kan komme til å endre seg i påsken.

Hekta på været

For aldri er vi nordmenn mer opptatt av været enn i denne høytiden, og nettopp nyheter og vær er de mest populære tjenestene for dem som surfer på nettet med mobiltelefonen.

Én av fire av dem som surfer på nett med mobiltelefonen benytter den til å sjekke nyheter og værmelding.

Alltid med deg

svein_henning_kirkeng_telenor_mobil_foto_trond_heggelund– I påsketuren er kanskje mange langt unna PC eller TV, og da er mobiltelefonen ekstra godt egnet til blant annet å holde seg oppdatert på værmeldingen, sier leder for Privatmarked i Telenor, Svein Henning Kirkeng.

Med turbo-3G får du tilnærmet bredbåndshastigheter via mobilnettet, noe som gjør det lettere og raskere å surfe på mobilen. Og siden sist påske er blant annet Yr bedre tilrettelagt for mobilbrukere.

Her kan du selv teste værtjenestene

  • Mobilversjonen av yr.no finner du på: m.yr.no.
  • For iPhone-brukere finnes det også et eget program for Yr.no.
  • Storm Weather Center på mobilen: wap.storm.no

Meld fra hvor du drar

Selv om mobiltelefonen er en nyttig følgesvenn i påsken, minner Telenor om at det fortsatt er områder på fjellet uten dekning.

– Fjellvettregelen om å melde fra hvor du går gjelder fortsatt, understreker Kirkeng.

De som surfer både på mobilen og snøbrettet i påskeferien, må sørge for å gjøre dette på steder som sikrer både god mobildekning og herlig løssnø. Heller ikke i alpinanlegg er det dekning overalt. Det betyr at et uhell i offpistløypa kan skje i et område uten dekning.

Tenk deg om

På tross av at det er god dekning for både tale- og datasamband i store deler av Norge, fraråder Telenor å bruke mobiltelefonen som eneste sikkerhetsutstyr når man legger ut på tur.

Mobiltelefoner fungerer over et kommersielt mobiltelefonnett, og er ikke et nødsamband.

Mobilen har riktignok i flere tilfeller bidratt til å lette letemannskapers arbeid, men det er også eksempler på det motsatte. Folk kan ha lovet å ringe når de kommer fram til hytta, men har ikke kunnet gjøre dette fordi batteriet i telefonen var tomt eller de befant seg på et sted uten dekning.

Bruk sunn fornuft

– Ta gjerne med deg mobiltelefonen på fjellet og på skituren. Men bruk sunn fornuft. Hold telefonen tørr og varm, og vis hensyn til andre. Ikke la din sikkerhet basere seg på mobiltelefonen alene, er oppfordringen fra Svein Henning Kirkeng.

2 kommentarer om “Få været på mobilen

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com