Vokste nesten 20 prosent i nedgangstider

IT-konsulentselskapet Steria og direktør Kjell Rusti har levert sitt beste resultat noensinne i Norge. De har nettopp inngått langvarige kontrakter med blant annet Telenor.

Steria har rekordvekst i omsetning på 19,5 prosent og driftsresultat på 58 millioner kroner.

– At et stort selskap som oss kan vokse med nesten 20 prosent er meget sterkt. Godt marked, dyktige medarbeidere og solide og lojale kunder har gitt et rekordår for Steria Norge, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Steria Norge.

Veksten bremser opp
På et spørsmål fra Mobizmag.no under et pressemøte i går ettermiddag – om veksten kommer til å fortsette – sa Kjell Rusti at han forventer litt over fem prosent vekst i år.

Han understreket flere ganger under pressemøtet Sterina Norge ikke merker finanskrisen så hardt som så mange andre, men at potensielle kunder nå bruker lengere tid på å bestemme seg før kontraktsinngåelse.

Han forveter at veksten først og fremst kommer i offentlig sektor, der Steria allerede er store.

Gjør det best i Skandinavia
I 2008 omsatte Steria for 675 millioner kroner i Norge. Dette er en økning på 19,5 prosent fra året før, korrigert for salget av virksomheten SteriaPAY i 2007.

Driftsresultatet økte med hele 139 prosent, til 58 millioner kroner.

Norge er det sterkeste landet i Steria Skandinavia, som totalt økte omsetningen med 17 prosent.

I Norge har Steria i 2008 og begynnelsen av 2009 sikret seg store og langvarige oppdrag for blant andre Forsvaret, Statens Pensjonskasse, Statens Lånekasse, Helse Sør-Øst, Telenor, DnB NOR og Orkla.

På offensiv hodejakt
2008 ble også et vellykket rekrutteringsår for Steria Norge. Selskapet ansatte totalt 94 medarbeidere. Hittil i 2009 har Steria ansatt 55 nye medarbeidere og selskapet teller nå 400 medarbeidere i Norge og 700 i Skandinavia.

– Ordreinngangen er solid, og vi har en stor ordrereserve. Derfor har vi satt som mål å ansette et tilsvarende antall medarbeidere i 2009, hovedsakelig innen rådgivning, prosjektledelse, systemutvikling med Java og open source samt arkitektur og nettverk, sier Rusti.

Vellykket oppkjøp
Internasjonalt endte omsetningen for Steria Gruppen på 1766 millioner Euro. Driftsresultatet for Steria ble på 136 millioner Euro, som er en resultatmargin på

7,7 prosent. Dette bringer Steria på topp på lønnsomheten blant konkurrentene i Europa, og er det sjette året på rad hvor resultatmarginen forbedres.

Mot slutten av 2007 kjøpte Steria det britiske konsulentselskapet Xansa, og foran 2008 budsjetterte selskapet med kostnadssynergier i størrelsesordenen 23,5 millioner Euro. Integrasjonen mellom de to selskapene har vært såpass vellykket at kostnadssynergiene endte på nærmere 30 millioner Euro.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com