Gir deg turbonett i fjellet

Telenor og dekningsdirektør Bjørn Amundsen har forsterket satsingen på mobilt bredbånd gjennom vinteren, og økt kapasiteten på 33 vintersportssteder.

– Vår turbo-3G-dekning skal utmerke seg som den aller beste med hensyn til kvalitet og kapasitet, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Telenor har nå turbo-3G i cirka 1000 byer og tettsteder – samt en rekke sommersteder og vintersportssteder i Norge. Samtlige 3G-stasjoner er oppgradert til turbo-3G, og dekker nå 86.6 prosent av befolkningen. I tillegg har Telenor oppgradert til neste trinn i utviklingen av Mobilt Bredbånd, såkalt 7.2 Mb/s- teknologi på 120 basestasjoner fordelt på 33 vintersportssteder..

– At Telenor har doblet hastigheten på 33 vintersportssteder, gir bedre kapasitet og økt brukeropplevelse for våre kunder, sier Amundsen, og vi forventer at majoriteten av våre 3G-stasjoner vil håndtere trafikkpåtrykket slik at kundeopplevelsen vil være god.

En av fire bruker mobilt bredbånd i påskeferien
Det er liten tvil om at mobilt bredbånd har slått an. Ifølge en undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Telenor skal 26 prosent av påsketuristene enten selv benytte mobilt bredbånd i påskeferien, eller være sammen med andre som bruker mobilt bredbånd.

Rundt halvparten av de spurte sier de vil bruke mobilt bredbånd til å sjekke e-post, lese nettaviser og følge med på vær- og føreforhold.

Men undersøkelsen viser også på at stadig flere får øynene opp for at mobilt bredbånd kan brukes på samme måte som bredbåndet hjemme. 28 prosent sier de vil oppdatere sosiale medier (Facebook, Twitter og liknende), mens 23 prosent vil bruke den mobile bredbåndsforbindelsen til å finne matoppskrifter på nettet. En av fem sier de kan tenke seg å se påskekrimmen og andre TV-programmer over mobilt bredbånd.

– Telenor tror nok TV-opplevelsen blir best på gamlemåten, først og fremst passer mobilt bredbånd i dag best til å sjekke nyheter, vær og e-posten på PC-en i ferien, sier Amundsen.

Sjekk hastigheten
Samtlige av Telenors 3G-basestasjoner er tidligere oppgradert til Turbo-3G. Telenor tilbyr dermed Turbo-3G i omtrent 1000 norske byer og tettsteder, samt en rekke sommersteder og vintersportssteder. Det betyr at 86,6 prosent av befolkningen kan få mobilt bredbånd med Turbo hastigheter der de bor.

Oppgraderingen til trinn 2 av Mobilt Bredbånd, som er i gang flere steder, er en naturlig utvikling i dekningskvalitet, og sikrer at flere kunder opplever hastigheten på Mobilt Bredbånd til å være mellom 500 -1500 kbit/s.

Bjørn Amundsen forventer at 3G-basestasjonene vil håndtere trafikkpåtrykket slik at kundeopplevelsen blir svært god. Han anbefaler imidlertid å sjekke om det er turbo-3G-dekning i området der du skal feriere, slik at du ikke blir skuffet hvis det kun er GSM-dekning og du bare oppnår hastigheter på opptil 100-200 kbit/s.

– Mitt tips er å sjekke hastigheten før du begir deg ut på nettet. På steder uten turbo-3G er det for eksempel ikke sikkert overføring av video fungerer særlig godt, påpeker dekningsdirektøren.

Telenors fjellnettregler – for deg som vil ha mest mulig glede av mobilt bredbånd i påsken

  1. Sjekk hastigheten før du bestemmer deg for hva du skal gjøre på nettet.
  2. Tenk sikkerhet og bruk de samme nettvettreglene som hjemme og på jobben
  3. Ta hensyn til folk omkring deg, og delta gjerne i hyttekosen
  4. Bruk ferien til å slappe av. Det er ingen skam å skru av pc-en
  5. Spar på strømmen og lad opp pc-batteriet når du er i nærheten av en stikkontakt.

En kommentar om “Gir deg turbonett i fjellet

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com