Her er PC-ene du egentlig vil ha

Lekker design. Høy ytelse. Og lang batteritid. Kan du ønske deg noe mer på din bærbare PC? Samsung lanserte i dag sine første PC-er i Norge.

– Vår målsetning er å etablere oss på laptop-markedet for både forbrukere og bedrifter, sier Fredrik Pantzar, nordisk produktmarkedssjef for laptoper i Samsung.

Produktporteføljen har en stor spennvidde, og inneholder mini-laptopen N310 med sitt lekre design, populære NC10, slanke Q320 og den lyssterke og tynne X360, som er noe av det mest spennende i markedet nå.

Se bildeserie av de nye Samsung PC-ene

Gjør det selv

– Samsungs bærbare PC-er er veldig pålitelige. Vi lager ikke bare maskinene selv, vi produserer også over 60 prosent av komponentene. Det gir en kvalitetskontroll i særklasse. For oss er kvalitet en viktig del av brukeropplevelsen, sier Fredrik Pantzar.

Men Samsung satser ikke bare på en sterk produktportefølje når de skal inn på markedet.

– Både support og service til kundene skal forsterkes ytterligere, sier Pantzar.

Blant kunder og partnere har produktgruppen vært etterlengtet, og mange har lurt på hvorfor ikke PC-ene har blitt lansert i Norge før.

– Å lansere bærbare PC-er i Norge nå er en del av en global strategi. Vi er klare for ekspansjon, og har nå på plass den lokale organisasjonen som kreves, sier Pantzar.

Her er de viktigste modellene:

X360 – Flaggskipet
X360 er utrolig lett og veier kun 1,29 kilo. Dette gjør den til markedets letteste laptop innen segmentet for 13,3 tommer. I tillegg er X360 hele 50 prosent mer lyssterk enn andre laptoper, noe som gjør det mulig å bruke den utendørs i dagslys.

Som en tynn og veldesignet maskin med fantastisk prestasjonsnivå, har X360 skapt stor oppmerksomhet internasjonalt.

X360 har all den nyeste teknologien. Under det sterke magnesiumlegerte lokket finner vi innovative løsninger som en lysdiodebasert (led) bildeskjerm, Intel Centrino 2 Ultra Low Voltage prosessor, 128 gigabyte Solid State Drive (ssd) og utbyttbart batteri med 6 celler. Til sammen gir disse komponentene X360 en overlegen brukstid på opp til 10 timer. Bluetooth, hdmi-inngang, usb-innganger, vga-tilkobling, 10/100/1000 Ethernet lan, 802.11n trådløs teknologi er noen av de funksjonene som X360 har for å holde kontakt med omverdenen eller andre enheter.

Andre funksjoner som inngår er integrert kamera, støtte for Samsungs P-Dock, som gjør at brukeren enkelt kan dokke sin X360 til monitor og annet tilbehør, samt en biometrisk fingeravtrykksleser for økt sikkerhet.

X360 kommer i svart og svart-rød, med Windows Vista Home, alternativt Windows Vista Pro preinstallert. Pris fra 14 000 kroner (harddisk, SU9300-prosessor og uten fingeravtrykksleser). X360 med SSD (opsjonsmodell), SU9400-prosessor og fingeravtrykksleser pris fra 18 000 kroner.

Se bildeserie av de nye Samsung PC-ene

X460 – Storebroren
X460 er en litt større modell i samme serie som X360; en slank laptop i samme stilrene designform, med en utside av magnesium og skjermlokk av børstet aluminium og kun 31,9 millimeter høy. Bildeskjermen av lysdioder er på 14,1 tommer, med en lysstyrke på 300 nit, noe som er 50 prosent mer lyssterkt enn tradisjonelle bildeskjermer. X460 egner seg for den bevisste brukeren som vil ha en maskin tilpasset mobilt liv.

Prestasjonen er på opp til 5 timer batteritid, noe som passer behovene til dem som bruker laptopen i jobben og på fritiden. I tillegg har X460 fingeravtrykksleser som både forenkler innlogging og gir økt beskyttelse av brukernes dokumenter. Modellen har også integrert dvd-brenner, men er til tross for det lettere enn de fleste laptoper på markedet med sine 1,9 kilo.

Størrelse: 333x246x31,9 mm. Vekt: 1,9 kg. Windows Vista Home alternativt Windows Vista Pro preinstallert. Pris fra 9000 kroner.

Se bildeserie av de nye Samsung PC-ene

Q320 – Slank og strømlinjeformet

Q320 er en tynn men kraftig laptop med veldig gode egenskaper. Den 13,4 tommer store led-bildeskjermen er energieffektiv og har bildeformatet 16:9, noe som innebærer at man slipper svarte over- og underkanter ved filmvisning. En lekker detalj er at bildeskjermen ikke har en ramme, men strekker seg langs hele innsiden av lokket. Til å være en laptop har Q320 et relativt sterkt grafikkort, som håndterer 3D-grafikk og derfor mange nye spill.

Q320 er en laptop for mobilt liv med god batteritid og det siste innen wlan. I tillegg har den en usb-inngang for lading. Selv om Q320 er slått av er det mulig å lade batteridrevne enheter via denne. En utmerket funksjon når man reiser og ikke har kontakt for mobilens lader.  En annen brukervennlig funksjon er stillemodus, som gjør det mulig å skru av viften og gjør Q320 nesten lydløs, mot et lavere prestasjonsnivå.

Størrelse: 376×255,8×31,3 mm og vekt 2,2 kg. Windows Vista Home Premium/Basic. Finnes i fargene svart og hvit. Pris fra 8300 kroner.

Se bildeserie av de nye Samsung PC-ene

NC10 – Mini-laptop
Det er lett å forstå at denne maskinen er populær. NC10 har de beste funksjonene som man finner hos de større laptopene, men har samlet det i en mindre innpakning.  Den 10,2 tommer store bildeskjermen er lyssterk og kontrastrik. Selv om den er liten er tastaturet 93 prosent av normal størrelse. Utsiden er sterk og stabil, og batteriet med 6 celler har 8 timers batteritid.

NC10 byr på gode muligheter for å surfe på nettet. Via 10/100 Ethernet lan, 802.11.b/g trådløst nettverkskort og det innebygde 3G-modemet (ekstrautstyr) kommer du lett på internett overalt der det finnes nettverk eller mobilt internett.

Til tross for størrelsen har den et robust skall og har blitt testet på 54 forskjellig testkriterier, knyttet til hvor godt den tåler støt, varme elektrisk påvirkning og en normalbrukers hverdag. Finnes i fargene hvit, svart, mørkeblå og rosa.

Vekt: 1,33 kg og ytre mål: 261x186x30,3 mm. 10/100ethernet lan, 802.11.b/g wlan, innebygd 3G-modem (ekstra). Windows XP Home. Pris: 3800 kroner. Inklusive 3G-modem: 4800 kroner.

Se bildeserie av de nye Samsung PC-ene

N120 –  Reisekameraten
Mini-laptoper er utmerkede maskiner å ta med seg på reise. N120 er kanskje den ultimate modellen for dem som er mye på farten. Batteritiden er over ti timer, den er liten og lett og har innebygd 3G-modem (ekstrautstyr) som gjør internett tilgjengelig nesten overalt.

N120 har stor fingermus og tastaturet er 97 prosent av normalstørrelsen, som gjør det størst i klassen. Den 10,1 tommer store bredformatskjermen egner seg for å vise filmer, og de innebygde stereohøyttalerne med sub-woofer gjør lyden dyp og fyldig.

En fin detalj er usb-inngangen som kan brukes til å lade batteridrevne produkter via en kabel, ikke bare når dataen er på men også når den er slått av. Da tar den energi fra N120s batteri, som er en utmerket løsning når man er på reise og mangler en kontakt for å lade mobilen.

Størrelse: 272×188,5×29,8mm og vekt 1,28kg. Windows XP Home. Finnes i fargene svart og hvit. Pris: 4200 kroner. Versjon med innebygget 3G kommer senere og prisen er ikke satt.

Se bildeserie av de nye Samsung PC-ene

N310 – For de designkåte
Må en mini-laptop se ut som de større maskinene? Dette spørsmålet stilte samsung til den japanske designeren Naoto Fukasawa. N310 er hans svar.

Naoto Fukasawa er industridesigner og har vunnet over 40 priser. Hans formspråk karakteriseres sterkt av minimalisme, et særpreg som vises tydelig i N310. Når den er lukket er det vanskelig å tro at dette er en mini-laptop, med en utside i gummibasert farge med myke, runde former. Når den lukkes opp ser man en helsvart innside, med et spesiallaget tastatur og en led-skjerm som er tilnærmet uten ramme. N310 er en mini-laptop som vekker oppmerksomhet.

N310 har gode tekniske spesifikasjoner. En energieffektiv led-bildeskjerm på 10,2 tommer bidrar til nesten 5 timers batteritid og med innebygd 3G-modem (ekstrautstyr) samt det siste innen trådløs kommunikasjon er N310 en kompetent og mobil mini-laptop. For brukere som ønsker en kombinasjon av design og teknologi er N310 et naturlig valg.

Størrelse: 262×184,5x28mm og vekt 1,23kg. Windows XP Home. Finnes i fargene svart og mintblå. Pris 4500 kroner. Versjon med innebygd 3G kommer senere og prisen er ikke satt.

Se bildeserie av de nye Samsung PC-ene

En kommentar om “Her er PC-ene du egentlig vil ha

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com