Dirigerer telefonsamtaler fra 16 land

Hver dag ringer over 1000 brukere fra store deler av Europa til Mamuts supportlinje for å få hjelp med sine økonomi- og regnskapsløsninger. Henvendelser fra mobiltelefon, fasttelefon eller IP-telefon ender alltid opp hos den rette kundebehandleren – takket være Carrots callsenter.

Over 400 000 bedrifter i 16 europeiske land benytter Mamuts løsninger for økonomi-, regnskap og nettbaserte tjenester. For å få denne omfattende supportkabalen til å gå opp, er Mamut avhengig av et velfungerende telefonsystem. Dette får de levert av Carrot Communications.

– For å kunne opprettholde det gode kundeforholdet som vi har med våre brukere, er vi gi nødt til å gi god support. En stor del av kommunikasjonen vi har med våre kunder skjer nettopp over telefon, og vi er derfor helt avhengige av alle løsninger fungerer prikkfritt til en hver tid, sier supportansvarlig i Mamut, Jostein Teien Torgnes.

Falt for gründerånden
Mamut leverer administrative programvareløsninger og internettbaserte tjenester til små og mellomstore virksomheter. Og historien om selskapet er en norsk suksesshistorie det er verdt å få med seg. Siden oppstart i 1994 har den en gang lille gründerbedriften vokst seg opp til å bli en stor europeisk aktør. Når Teien Torgnes får spørsmål om hvorfor Mamut har valgt nettopp Carrot til å levere sitt telefonsystem, er gründerånden noe av det først som kommer opp.

– Vi likte selskapet og driven. De er en bedrift med mange spennende tanker, og de vil et sted. Det hele minner litt om vår egen innstilling og mentalitet, sier Teien Torgnes, før han medgir at det likevel var pris og kvalitet som var avgjørende for Mamuts endelig valg.

– Vi brukte tidligere en annen aktør for å håndtere telefonsystemet vårt. Da vi for en tid siden foretok et oppkjøp av en bedrift som hadde et annet telefonisystem, tok vi en runde med ulike leverandører før vi bestemte oss for å bruke én leverandør for hele konsernet. Carrot kunne tilby oss en løsning som ikke innebar økte utgifter sammenliknet med det vi hadde fra før, dette til tross for at vi nå innlemmet en bedrift til i våre systemer. På den måten fikk vi mer funksjonalitet for pengene, sier supportsjefen.

Et callsenter trenger nemlig ikke lenger være knyttet til en fastmontert boks med mye ledninger. Fremti­dens callsenter betjenes der hvor medarbeideren befinner seg, på eget skrivebord, et annet kontor, et avdelingskontor – eller hjemme hos sykt barn. Carrot sin sentralbord- og callsenter løsning kan betjene blandingen av telefoner vi bruker, både fast-, mobil- og IP-telefon.

Vært med på utvikling
Mamut har selv vært med på å utvikle de løsningene de i dag får levert fra Carrot. En prosess Teien Torgnes synes har vært både spennende og nyttig.

– Med kunder i mange ulike land og bransjer, var vi avhengige av en løsning som var spesielt tilpasset våre utfordringer. Den har Carrot vært villige til å utvikle for oss, og vi har hele tiden fått komme med innspill om hvordan vi vil ha det. Det har blitt et spennende og hyggelig samarbeid, sier Teien Torgnes.

Fakta

Mamut

  • Mamut har i dag over 400 000 kunder i 16 europeiske land.
  • Selskapet tilbyr løsninger for blant annet økonomistyring/regnskap, salgsstøtte, kunde- og kontaktoppfølging (CRM), innkjøp/logistikk, lønn/personal, prosjektstyring, e-handel, domener, e-post og webhotell.

Carrot leverer til Mamut

  • Carrot leverer og drifter telefoniløsningen Mamut benytter for å håndtere innkommende samtaler mot bedriftens sentralbord og kundesenter.
  • Den totale løsningen baserer seg på systemet Carrot Active. Hos Mamut fungerer Carrot Active som en felles plattform både for sentralbordet og kundesenteret.
  • Løsningen er satt opp slik at den ivaretar innkommende samtaler fra fasttelefon, mobiltelefon og IP-telefon fra en rekke europeiske land, og ruter disse til riktig kundebehandler hos Mamuts kundesenter i Oslo.
  • Parallelt med dette håndteres alle sentralbordsamtaler i samme system.
  • For optimal funksjonalitet er Carrot Active integrert med Microsoft Exchange slik at sentralbordet til en hver tid har oversikt over hvor den enkelte ansatte befinner seg.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com