– Mobilen er mitt viktigste arbeidsredskap

Før brukte han 19 timer i reise på å besøke alle de nordiske Cisco-kontorene. Nå gjør han det samme hjemmefra via mobilen eller fra et videostudio på jobben i Oslo.

Ta fra Hans-Petter Nygård-Hansen mobilen og du vil se en hjelpeløs mann! Han ville ikke få gjort mye dersom mobilnettet detter ut. Ciscos nordensjef for produkter til små- og mellomstore bedrifter er totalt avhengig av mobilen sin i en svært så hektisk arbeidshverdag. Når Mobile Business Magazine møter han ringer det hele tiden eller så bipper det inn tekstmeldinger og møteavtaler. Sånn går nu dagan, som de sier i Nord-Norge.

Bortsett fra mobilen er jeg avhengig av trådløse internettsoner. Jeg har nesten alltid med min bærbare PC. Og prøver derfor å være online hele tiden, dersom det er mulig. Det viktigste er ikke hvor jeg er, men at jeg hele tiden er tilgjengelig for kolleger og kunder. Mobilitet er ikke noe fancy slagord for meg, men en livsstil jeg ikke ville ha vært forruten, sier Nygård-Hansen.

I ti år har Nygård-Hansen vært så hekta på trådløse soner og mobiltetsteknologi at enkelte IT-journalister mente at han burde skifte navn til WLAN-Hansen. Han smiler når han blir konfrontert med dette, og mener at det å være en ”trådløs” eller mobil nomade er viktig dersom du skal følge med i næringslivet og IT-bransjen.

Alltid tilgjengelig
– På det norske Cisco-kontoret på Skøyen har vi for eksempel ikke kontorplass til alle ansatte. Dersom alle kom på kontoret samtidig ville vi fått et problem. Vi forventer at de ansatte jobber der de er; enten hjemme, på reise eller ute hos kunder. Ovenfor kundene snakker vi mye om det å være mobil, men likevel være tilgjengelig uavhengig av teknisk plattform. Derfor er det naturlig at vi Cisco-ansatte tar medisinen vi forskriver til andre, sier Nygård-Hansen.

Med Ciscos avanserte, men likevel enkle løsning for mobiltelefoni har han lett tilgang til både mail, intranett og telefonkonferanser.

Nygård-Hansen er storforbruker av telefonkonferanser. På en vanlig mandag hjemmefra kan han gjennomføre et titalls telefonkonferanser med sine medarbeidere i Norden, med Europa-sjefene eller med Ciscos hovedkontor i Silicon Valley i USA. Alt forhåndsvarsles og styres med Ciscos egen programvare og systemer.

Og skulle han ikke være tilgjengelig, så kan han plukke opp voicemail med beskjeder enten på mobilen eller via sin bærbare PC. Alt er kryptert, så ikke voicemailen er mulig å åpne for andre enn han selv.

Gullkortet ryker
Det er spesielt, men på en vanlig arbeidsdag kan jeg gjennomføre medarbeidersamtaler via nettverket vårt eller via mobiltelefonen med en ansatt som kanskje er 200 mil unna. Via videostudioet på Ciscos kontor på Skøyen i Oslo, føles det om vedkommende jeg prater med sitter i samme rom. Det er bare fantastisk, sier Nygård-Hansen.

Tidligere så reiste Hans-Petter Nygård-Hansen.i gjennomsnitt en gang i uken. Når Mobile Business Magazine snakker med han, så har han ikke foretatt en eneste forretningsreise i 2009! Dette skyldes at Cisco internasjonalt vil spare penger i nedgangstider, men også at de ansatte må bruke selskapets egen teknologi i stedet for å reise over landegrensene til stadighet.

– Det går helt utmerket å jobbe med slik mobilitetsteknologi. Det er enkelt og bekvemt. Jeg har tvillinger og få nå muligheten til å være mer hjemme sammen med familien enn jeg gjorde tidligere. Så du kan si at teknologien har gjort meg til en mer familievennlig mann. Det eneste som er bekymringsverdig er at gullkortet på SAS Eurobonus ryker, men det skal jeg vel overleve, tror du ikke det, ler Nygård-Hansen.

Jobber mer strukturert
Han har målt sin egen effektivitet både før og eter at han begynte å ta i bruk mobilitetsteknologien til Cisco:

– Jeg er definitivt blitt mye mer effektiv. Når du har videokonferanser så har du booket studioet i la oss si en time, så må du bli ferdig innen den timen. Dette vet også den jeg snakker med. Så dette gjør at begge skjerper seg. Vi jobber derfor mer strukturert og målrettet. Jeg har de samme erfaringene når jeg setter opp mobilkonferanser med en ansatt som kanskje befinner seg i et annet nordisk land, sier Nygård-Hansen.

Cisco-konsernet har fått mange nye kunder som har tatt i bruk både video- og mobilteknologien som selskapet tilbyr. Det mest spesielle er at kanskje at et internasjonalt flyselskap har tatt i bruk video- og mobilitetsløsningene til Cisco. Selv de reiser ikke så mye som tidligere.

– De skjønner selv at dette er den riktige veien å gå. Det å reise med fly til mange forretningsmøter er ikke lenger nødvendig. Møtene kan utføres via nettet. På den måten sparer flyselskapet ikke bare penger, men også miljøet. Og det har vi jo alle godt av, avslutter Hans-Petter Nygård-Hansen før han må ta en innkommende mobilsamtale fra en Cisco-kollega i Sverige.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com