Bedre partnernettverk med kundefokus

– Vi fungerer som en toveiskanal mellom Microsoft og markedet. Nettverket representerer flere av de fremste partnerne Microsoft har i Norge, og denne måten å organisere seg på kommer i siste instans kundene til gode.

Det mener Lars Rinnan, leder av International Association of Microsoft Certified Partners (IAMCP) i Norge. Han er til daglig administrerende direktør i Microsoft Partneren Umoe Consulting, og benytter nettverket flittig i sin egen jobb.

Tar pulsen på markedet
– Målsettingen for arbeidet vårt er at medlemmene skal få maksimalt ut av samarbeidet med Microsoft. Det betyr for eksempel at vi får tidlig informasjon om nye løsninger og vi representerer en snarvei for partnerbedrifter i Norge, der de kan gi sin tilbakemelding eller komme med ønsker til Microsoft Norge og videre inn i utviklingsavdelinger rundt om i verden.

– At vi kan spille inn tilbakemeldinger og meninger er i seg selv verdifullt, både for Microsoft og oss. At vi i tillegg tar pulsen på markedet og til sammen har kontakt med hundrevis av kunder, gjør denne kommunikasjonen enda mer verdifull, ikke minst for kundemassen selv. Når de gir oss sin vurdering av løsninger vi er med på å levere, kan de være trygge på at tilbakemeldingen når frem og blir spilt inn til Microsoft.

Kompetansemegler
– Mange av Microsoft sine partnere i Norge, enten de er medlemmer i IAMCP eller ikke, er spesialister og leverer skreddersydde løsninger til kunder med spesielle behov. Her har vi også en funksjon som går på å etablere partnersamarbeid der vi ser at dette kan resultere i enda bedre løsninger for kundene. Det er over 400 sertifiserte Microsoft-partnere i Norge, og hver enkelt har ikke oversikten av hva de andre 399 driver med. Den rollen kan vi ta, for å bidra til at kundene blir tilbudt en leverandørsammensetning som gir optimalt resultat.

Lars Rinnans primære oppgave i tiden fremover, blir å rekruttere flere partnere til IAMCP Norge.

– I USA har organisasjonen allerede rukket og bli stor, med 24 underavdelinger (chapters) over hele landet. Også i Europa er vi i vekst, og i Norge, der vi har eksistert som en organisasjon siden 2005, jobber vi målrettet for å inkludere flere Microsoft-partnere i nettverket. Det tjener kundene på og det tjener Microsoft på, avslutter leder for International Association of Microsoft Certified Partners (IAMCP) i Norge, Lars Rinnan.

Les mer om International Association of Microsoft Certified Partners (IAMCP).

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com