IQ får økonomisk drahjelp fra Innovasjon Norge

Intelligent Quality får 4,9 millioner kroner av Innovasjon Norge til internasjonal satsing og kommersialisering av IT-plattform og utvikling av en GSM-prototype beregnet på internasjonale mobiloperatører.

Pengene blir gitt i form av tilskudd og lån. Dette vil glede administrerende direktør Anita Krohn Traaseth (bildet).

Intelligent Quality er en ung bedrift tuftet på en unik gründeridé, teknologisk kompetanse og visjonær tankegang. Bedriftens forretningsidé er å levere «software as a service», hvor målet er at èn plattform – ett grensesnitt skal gi brukere tilgang til sine filer og data uavhengig av hvor man er i verden og uavhengig om det er datamaskin, mobiltelefon eller annen hardware. Det forutsettes at det er internettilgang.

Nylig hadde IQ lanseringfest med mange bransjekjendiser tilstede. Se bildene!

Intelligent løsning
Intelligent Quality ble etablert i 2001 på Vinstra og har siden skapt cirka 70 nye arbeidsplasser i Norge. Av disse er 23 på Vinstra.

Gründer av selskapet, Jonny Tungen, har fortsatt en sentral posisjon i selskapet innenfor innovasjon og strategisk salg. Selskapet har siden oppstarten vært igjennom en sterk vekst og omsatte i 2008 for 54,5 millioner kroner.

Intelligent Quality har gjennom sin utvikling og offensive satsing også vært en pådriver og viktig aktør i bedriftsnettverket som har vært drivere av Arena Konvekst. Dette er et  klyngeprosjekt innenfor kultur- og opplevelsesindustrien hvor digitale medier som opplevelsesforsterker har vært et av mange innovative prosjekter. Det har vist at det er et stort potensiale for innovasjon og nyskaping på tvers av etablerte næringsstrukturer.

Internasjonal satsing
Innovasjon Norge har fulgt bedriften helt fra etableringsfasen til nåværende fase hvor kommersialisering, produktutvikling og internasjonal vekst skal sikre lønnsomhet og konkurransekraft fremover.

– Innovasjon Norge har besluttet å gi tilsagn om finansiering for å bidra til å sikre kompetansearbeidsplasser i regionen og styrke bedriftens muligheter til å gjennomføre sine utviklingsaktiviteter, sier Torunn Aass Taralrud, direktør i Innovasjon Norge Oppland.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com