– Termineringsprisene skal ned til null!

– I dag er det kundene i de store selskapene som betaler for at de små selskapene skal bygge mobilnett, og slik kan det ikke fortsette veldig lenge. Dette sa PT-direktør Willy Jensen under sitt foredrag på Telecruise.

Først når termineringsprisene er nede på null, får forbrukerne rettferdige priser i mobilmarkedet. Dette hevdet PT-sjefen for mange av telebransjens viktigste personer som var samlet under telecruise.

Må settes fart i utbyggingen
I forrige uke stadfestet Samferdselsdepartementet (SD) PTs vedtak om nedtrapping av de prisene mobilselskapene kan ta når kundene deres ringer mellom ulike mobilnett (terminering). Imidlertid har SD gitt Network Norway og Tele2 anledning til å beholde en høyere termineringspris lenger enn PT fastsatte i sitt vedtak.

Til gjengjeld krever SD at det nå settes fart i utbyggingen av et tredje mobilnett.

Hensikten er bedret konkurranse, slik at mobilkunder også kan velge selskap som bruker et konkurrerende nett til Telenors og NetComs, som er de to eneste landsdekkende mobilnettene i Norge.

Det er Post- og teletilsynet som skal føre tilsyn med at nettene faktisk bygges, poengterte Jensen.

«Buskmannen» Jensen
– Vi skal ligge bak hver busk og følge med, sa Willy Jensen med et smil, men understreket samtidig alvoret i kravet om utbygging.

– En skjev termineringspris, der kundene i de store selskapene betaler utbygging av andre selskapers nett, er på sikt ikke forenlig med god konkurranseforvaltning, og tiden renner derfor ut for denne modellen, sa Willy Jensen.

Få vite mer!

Les Willy Jensens presentasjon her
Les PTs vedtak her
Les SDs vedtak her

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com