Mitt nye liv som iPhon-er!

– Arbeidslivet mitt før og etter iPhone i 2009 kan sammenlignes med en tilværelse før og etter Internett.

Første gang jeg brukte Internett i jobbsammenheng var høsten 1995. Den gang var det INGEN av mine venner eller familie som hadde email eller mobiltelefon. Jeg ble utstyrt med bærbar PC, og hadde oppringt Internett-forbindelse hjemmeifra og en hjemmeside som heter CyberSofa.

Internett var ikke Internett – det var CyberSpace, og alle var til en viss grad skeptisk til Internett – skummelt, skulle ingen lenger treffe hverandre ansikt til ansikt! Jeg slukte alt helt rått – egen email adresse, mobiltelefon, bærbar PC – jeg følte meg som en konge.

Tilsvarende kongefølelse har jeg nå, selv om jeg strengt talt ikke lenger er konge, jeg er faktisk sent ute – men endog, like stolt. Et tilsvarende kvantesprang i personlig opplevelse og fryd som jeg ikke har følt siden jeg ble ”tilkoblet Cyberspace”.

Iphone er nok det største som har hendt meg i 2009 – jeg må vel legge til rent teknologisk, og som et vindundermiddel for min allerede så mobile arbeidsdag.

Det er mange årsaker til at jeg elsker – jeg velger faktisk å bruke ordet elsker om iphone – for jeg har et kjærlig og følsomt forhold til den.

Den ligger ved siden av meg når jeg sover, og den er sjelden langt unna meg – om jeg er på jobb eller har noen timer fritid…iphonen passer på meg, sier ifra når jeg må huske å stå opp, når jeg skal kjøre ungene i barnehagen, hvilke møter jeg må delta på, den gir meg beskjed i god tid når venner, kollegaer og bekjente har bursdag, og når jeg skal ha litt familietid…alt selvsagt fordi den grise-enkelt lar seg synkronisere mot min Microsoft Outlook.

Selvsagt er det ting med iPhone som ikke er helt perfekt også, men slik er det med alt her i livet…ikke sant. Det er summen av de positive og negative sider som avgjør, og det er ingen tvil om at summen definitivt spiller i positiv favør for iPhone.

La meg først summere opp det jeg (til nå) opplever som negativt

 • Anskaffelsen av en iPhone – surt å kjøpe iPhone med abonnement når man ikke har bruk for det
 • Mangel på multitasking og dertil begrenset minne
 • Det er bortimot umulig å skrive SMS mens man går (eller kjører bil…)
 • BatterilevetidDårlig Bluetooth støtte

Jeg kunne også – og burde kanskje lagt til mangel på MMS, men har valgt å ikke gjøre det – rett og slett fordi MMS er avleggs.

Alle i forretningslivet babler dag ut og dag inn om Web2.0, og hvordan den nye generasjonen av arbeidstagere omfavner Web2.0 og hvor viktig det er å ta det i bruk i egen bedrift for å ikke komme på etterskudd. MMS er like avleggs som email er i ferd med å bli, derfor er ikke mangel på MMS noe savn for meg, så lenge jeg kan laste opp bilder rett inn i Facebook’n min eller hvilket som helst annet nettsamfunn…

Jeg har til og med funnet frem til en genial (dog ikke slik det BURDE være) måte å laste opp bilder rett til min 10 gig Picasaprofil via iPhone – så ingen grunn til å MMS’e her i gården…rart forsåvidt, at arbeidslivet ”messer” om Web2.0 samtidig som MSN, Facebook, Twitter, Youtube og denslags blir sperret på jobben…

Det er fortsatt fristende og enkelt å blokkere det man ikke er trygg på – og kalle det for sikkerhetsmessige årsaker…like naturlig som når kablene til NSB faller i bakken, eller når flyene er forsinket pga tekniske problemer…tull.

Sådan – kort oppsummert hvorfor jeg er iPhone’d

 1. Designet – rett og slett til å forelske seg i!
 2. Enkelhet – en knapp, en deilig skjerm og så enkelt at det er (nesten) for godt til å være sant
 3. Appstore – en milliard nedlastninger på FRYKTELIG kort tid, og et vel av progammer å velge mellom. Appstore har snudd programvare distribusjonen på hodet…vi snakker ikke evolusjon, men revolusjon på lik linje med fildeling…Nesten 50 prosent av årsaken til hvor jeg bare digger iPhone – privat såvel som arbeidstager for Cisco. Programmer koster ikke mer enn MMS nesten – og betalingen går knirkefritt via min iTunes konto. Gjør det like enkelt og billig med filmer, så blir det såre enkelt å kvitte seg med fildelingsproblematikken filmbransjen befinner seg i…Det gjelder å omfavne ny teknologi, ikke undertrykke den som ”gamlegutta” i Hollywood prøver på…vi har sett det før, og historien vil gjenta seg igjen…og igjen… Lenge leve Appstore og billige apps…
 4. Synkroniseringen mot Outlook og Itunes – it just works og det så fryktelig godt at det er vidunderlig og forutsigbart. Ett sted å holde alt oppdatert.
 5. WebEx. Cisco kjøpte WebEx for et par år siden, og nå er det WebEx møter som gjelder. Ta NetMeeting og gang det med 100…iallefall, og du har WebEx. Online møter med deling av hva det måtte være, kombinert med video og tale for møter, seminarer, kurs, hva det måtte være – lag en WebEx klient for iPhone, og du trenger ikke engang å være forran en PC… Gir meg en frihet til å være tilgjengelig hvor som helst, og når som helst jeg ikke trodde jeg ville oppleve etter at jeg fikk skikkelig bredbånd hjemme…. Ekstrem nytelse er vel ordet – til og med familien er happy pga WebEx – for jeg reiser nesten ikke lenger 
 6. Salesforce.com – CRM klienten min, rett på iPhone. Kundecaser, forecast, you-name-it, rett på iPhonene…alt jeg har lagret om mine kunder og partnere tilgjengelig akkurat når jeg trenger det…en nytelse å bruke!
 7. Facebook klienten. Uslåelig, ingen grunn til å ikke holde seg oppdatert med kollegaer, venner og bekjente – og ikke minst følge med på hva andre foretar seg… 5 minuttærn fri blir aldri den samme igjen.
 8. Plaza.no – Radio1 tilgjengelig uansett, selv om jeg må legge til at en Radio1 opplevelse via 3G fra utlandet fortsatt kan bli en blodig afære…anbefales kun via WiFi, som er såre enkelt å ta i bruk – og å bruke.. Via Cisco har vi en avtale med iPass, som selvsagt er gratis å laste ned som klient til iPhonen. Enkelt….igjen!
 9. Gyro’n…er det mulig å lage så mange kule spill og programmer som ikke krever mer enn at du vipper iphonene fra den ene til den andre siden, eller frem og tilbake… Det gjelder å ta seg fri fra jobb en gang i blandt, og bare ta det kuli med spill som SkiJump og PingPong, eller bruke den utrolig gode touchscreenen til å spille Fieldrunners eller Zynga’s Live Poker (som er direkte integrert med Facebook, slik at jeg kan spille med mine 450 ”venner” som jeg kjenner….
 10. Trailers Int – jeg er en aldri så liten filmbuff, og ingenting er som å se noen gode trailere når man skal ta livet av et par minutter i taxi, på flytoget, eller på flyet – eller på senga når du ikke får sove (av en eller annen grunn…) Stream over 3G, over WiFi, eller last ned for å se offline – opptil deg, og igjen, såre enkelt!

…..og sånn kunne jeg holdt på – forholdet mellom min iPhone og meg selv utvikler seg fra dag til dag, og hele tiden til det bedre. Et aldri så lite teknologisk-kjærlighetsforhold som jeg ikke har opplevd siden 1995. Hadde NESTEN tilsvarende følelse til min første trådløse aksesspunkt i 1999, og har også blitt veldig glad i min nye Lenovo S10 mini-PC, men enn så lenge er det ingen over, ingen ved siden av meg og min iPhone — når vi snakker om teknologi selvsagt.

Hvordan kommer forholdet vårt til å utvikle seg, kommer jeg til å gå lei, kommer vi til å finne nye sider ved hverandre som bare gjør oss enda sterkere sammen, og som knytter oss enda tettere til hverandre?
Jeg velger å tro det – at dette ikke bare er en sterk forelskelse som snart går over til det kjedelige, men et forhold som vil vare over tid – med nye fimrware versjoner, og med tiden kanskje en oppgradering av finishen.

Jeg har blitt iPhone’d det er nå helt sikkert, og det har jeg tro på at jeg kommer til å være i lang tid fremover.

Forholdet vårt er ikke lengre enn at jeg fortsatt ikke har fått første regning på mitt iPhone abonnement i posten

3 kommentarer om “Mitt nye liv som iPhon-er!

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com