Nordmenn vil ha mobil med berøringsskjerm

Det viser en ny undersøkelse som TNS Gallup har gjennomført. Fordelene med disse mobilene er den store bildeskjermen og brukervennligheten.

Mobil med berøringsskjerm er mobilkundens neste valg uavhengig av hvilken mobil man bruker i dag. Det viser en undersøkelse som TNS Gallup har gjennomført på vegne av Samsung.

Hele 72 prosent av respondentene sier at de vurderer å kjøpe en mobil med berøringsskjerm neste gang de skal kjøpe mobil. 4

7 prosent oppgir at de helt sikkert eller med stor sannsynlighet kommer til å kjøpe en mobil av denne typen.  Interessen for denne type mobiler er like stor på tvers av alder og blant både kvinner og menn.

Et gjennombrudd
– Mobiler med berøringsskjerm har fått sitt gjennombrudd. Hele 93 prosent vet hva en slik mobil er, og vi ser at det er mobiler av denne typen som kommer til å vokse mest den nærmeste tiden. Det finnes to forklaringer på denne utviklingen, ─ mobilene med berøringsskjerm har god brukervennlighet og stor bildeskjerm, sier Michael Alström, nordisk produktmarkedssjef for mobiltelefoner i Samsung.

Brukervennlighet
Ifølge undersøkelsen vil over halvparten av respondentene bruke mobilen sin for tjenester via Internett. Man vil lese e-post, surfe og finne veien med GPS.

Dette er funksjoner der en mobil med berøringsskjerm er et bedre alternativ enn andre mer konvensjonelle mobiler.

Stor bildeskjerm
64 prosent vil ha en mobil med større bildeskjerm. I stedet for vanlig tastatur har mobiler med berøringsskjerm virtuelle taster på skjermen.

På denne måten utnyttes en større del av mobilens utside til skjermen, og på en større skjerm er det enklere å surfe på Internett, se på filmer og bilder.

I undersøkelsen kom det også fram at hele 78 prosent mener det er vanskelig å se på mobilskjermen i direkte sollys, og at 61 prosent vil at deres neste mobiltelefon har OLED-skjerm.

OLED er fremtiden
– Fremtiden for mobilskjermer heter OLED. Den er mer lyssterk, har bedre fargegjengivelse og raskere responstid enn vanlige bildeskjermer. Derfor har vi OLED-skjermer på flertallet av våre mobiler med berøringsskjerm, sier Michael Alström.

Samsung har i Norden så langt offentliggjort ti mobiler med berøringsskjerm: Omnia HD, Omnia, Ultra Touch, Blue Earth, Beat DJ, Touchwiz, Galaxy, Pixon12, S5230 og S5600. Flere kommer.

Fakta om undersøkelsen

  • TNS Gallup har gjennomført undersøkelsen på vegne av Samsung i mai måned.
  • Til sammen deltok 2400 personer i alderen 16 – 55 år bosatt i Norden.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com