Idrettskjendiser i mobilpantekamp for miljøet

Hvem vinner mobilpantekampen? Guldbrandsen eller Nannskog? Nå mobiliserer Telenor samarbeidspartnere i idretten for mobilpanting. Stabæk er først ute og engasjerer fans, familie og fotballfrelste til å pante mobilen.

For hver telefon som samles inn planter Røde Kors 25 trær i Asia og restoverskuddet går tilbake til Stabæk.

Mobiltelefoner inneholder helse- og miljøfarlige stoffer. Det er derfor svært viktig at flest mulig leverer inn gamle mobiler til forsvarlig behandling slik at miljøgifter ikke lekker ut i naturen. 82 prosent av alle husstandene har minst en gammel mobil som ligger i skuffen uten å bli brukt.

Beregninger fra Telenor viser at dette tilsvarer cirka 4,7 millioner brukte mobiltelefoner som ligger og støver i norske hjem. Ettersom mobilene ikke leveres til resirkulering, må mobilprodusentene utvinne nye materialer, i stedet for å utnytte de ressursene som finnes i de gamle mobilene.

Telenor og Stabæk ønsker å hjelpe forbrukerne og fotballfans å bli kvitt telefonen på en trygg, sikker og miljøvennlig måte. Av de innsamlede telefonene vil de ødelagte bli resirkulert. De som kan repareres vil bli solgt i et velfungerende bruktmarked i Asia. Pengene salget innbringer vil gå til Røde Kors. For hver mobil som pantes, får Røde Kors økonomisk støtte til å plante 25 trær i Asia. Restoverskuddet går til Stabæk og midlene øremerkes satsingen innenfor kvinnefotballen.

Damene mot herrene
For å dra i gang mobilpantingen i Stabæk fronter Solveig Gulbrandsen damelaget. Hun utfordret Daniel Nannskog om det var damelaget eller herrelaget i Stabæk som klarte å samle inn flest mobiler.  Daniel Nannskog og herrelaget måtte se seg slått av damene som pantet tre telefoner pr spiller.

– Dette er et fint initiativ på flere måter. Vi kan bidra til miljøet både her hos oss og i andre deler av verden med treplantingen. Dessuten går noe av inntektene til damelaget vårt. Og ikke minst; jeg får ryddet i den stappfulle skuffen på kjøkkenet hjemme, sier Daniel Nannskog fra Stabæk.

Stabæk kvinners keeper Ingrid Hjelmset har igangsatt en stor innsamling på jobbet sin:  – Jeg har sendt mail rundt til alle mine kollegaer hvor jeg ba om at de skulle levere brukte mobiler til meg. Og det samme har jeg fått min far og min bror til å gjøre på deres jobb. Foreløpig har jeg fått inn 40 mobiler, sier Ingrid Hjelmset.

Pant på kamp
Innsamlingsboksene vil være tilgjengelige på alle kamper og i Stabækbutikken. Alle i «Stabækfamilien» vil bli kontaktet og bedt om å ta en ekstra titt i skuffer og skap etter gamle mobiler.
Videre, har Telenor i samarbeid med Telekiosken og Telehuset, utviklet et eget retursystem som er installert i butikker over hele landet. Man kan også gå inn på telenor.no/gjenbruk for å bestille en ferdigfrankert returkonvolutt og sende inn brukte mobiler i posten.

– Stabæk støtter mobilinnsamlingen fordi den på alle måter understøtter verdigrunnlaget vårt. Vi i Stabæk ønsker å være en viktig og positiv bidragsyter i samfunnet omkring oss. Ved å samle inn mobiler bidrar vi til et bedre miljø og planting av trær i Asia samtidig som vi støtter Stabæk Fotball Kvinner på deres vei mot Europatoppen, sier Jørgen Roll adm. direktør i Stabæk.

Flere med
Telenor vil ha samme type innsamling med de andre Tippeligaklubbene de har et samarbeid med (Tromsø, RBK, Start og VIF). I tillegg vil mobilpantkampanjen bli lansert ut til alle fotballglade ungdom på Norway Cup. Der vil alle lagene ha en mulighet til å tjene noen kroner på de telefonene de klarer å samle inn.

Mobilpanting- gi mobilen din lengre levetid
– For hvert tre Røde Kors planter i utsatte områder bidrar vi til å forebygge ekstremvær og klimaskader. Vi styrker motstandskraften i lokalsamfunn mot katastrofer som for
eksempel sykloner, flom eller voldsomme regnskyll. Samtidig er det et godt tiltak for å gjenvinne mobiltelefoner. Slik blir samarbeidet med Telenor, Stabæk og Røde Kors godt for miljøet både i Norge og de lokalsamfunn vi støtter, sier Ragnar Kårhus, leder for Telenor Norge..

SIM-kort destrueres – sikkerhet ivaretatt
For å sikre personvernet, slettes all data på telefonen hos firmaet Greener Solutions i England, hvor telefonene sorteres for gjenbruk eller resirkulering. Eventuelle SIM- og minnekort som er gjenglemt i telefonen destrueres.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com