Ny tjeneste gir deg bysykkel via mobilen

Hvordan skaffer du deg en bysykkel enklest? Ta fram mobilen og følg denne oppskriften.

Sommeren har kommet til Tigerstaden og hva er vel mer i vinden enn miljøvennlig transport? Hva er vel mer miljøvennlig enn sykkel? Bysyklene til Clear Channel øker stadig i omfang i vår hovedstad, og stadig flere oppdager hvor praktisk det er å suse rundt med disse syklene.

For den svimlende sum av 80 kroner har man mer eller mindre ubegrenset tilgang et helt år til å plukke opp en sykkel fra de rundt 100 stativene plassert rundt omkring i bykjernen.

Personlig bruker jeg syklene både når jeg er ute «på oppdrag» og for å ta hyggelige turer langs elver og parker.

En stor ulempe er at når du virkelig trenger en sykkel så er det vanlige stativet ditt tomt. Eller når du har kommet frem dit du skal, så er stativet fullt og du får ikke satt fra deg sykkelen.

Vel… jeg har funnet løsningen; en genial mobil applikasjon som kan sjekke i sanntid hvor mange sykler og ledige plasser det er i stativene.

Denne applikasjonen er i tillegg 100 prosent gratis! Applikasjonen heter TrinePåHjul og utvikles tilfeldigvis av en av mine kollegaer i Intelligent Quality, Ronny Gydar.

Han har akkurat lansert versjon 2.0 av TrinePåHjul og jeg har vært så heldig å få være beta tester.

Med denne applikasjonen kan du søke opp et bestemt stativ. Jeg er ikke spesielt flink til å huske gatenavn, enda mindre huske hvor i byen de er. Da er det kjekt at du kan lagre dine favorittstativer, og gruppere dem.

Applikasjonen har også en rekke definerte favoritter som for eksempel «Aker Brygge». Denne favoritten vil slå opp alle stativer i gangavstand fra Aker Brygge. Når du har funnet et stativ som har ledige sykler eller plasser kan du velge å vise stativet i Google Maps slik at du faktisk finner stativet også.

Så hvis du ikke allerede har et bysykkelkort, er det bare å bestille seg et, laste ned TrinePåHjul og komme seg ut i sommerværet for å utforske vår flotte hovedstad!

13 kommentarer om “Ny tjeneste gir deg bysykkel via mobilen

  1. Hvilken Samsung telefon er det på bildet i artikkelen ?

  2. Bysykkel-tjenester er gode eksempler på hvor enkel, men likevel nyttig mobiltjenester kan være. Tror denne type tjenester er vanedannende å bruke. Keep up the good work! Og send oss en mail når den er lansert på App Store.

  3. Hei 2new, det er en Samsung SGH-I780. Litt gammel, men fortsatt fantastisk god telefon 🙂

  4. Flott telefon, som ser ut til å får en oppfølger i løpet av året. Samsung Pivot blir min nye telefon 🙂

  5. Den BySykkel app’n til iPhone så jo lekker ut da! App’n har kanskje ikke så masse funksjonalitet…men hva betyr det når GoogleMaps på iPhone er så utrolig «lekkert» og kult (med animasjoner++)…bare for oss WinMobile folk å bøye oss i støvet for Apple og Google der…er nesten litt misunnelig på iPhone utviklere som har tilgang til et superenkelt API mot GoogleMaps applikasjonen på selve mobilen. På WinMobile må man «håndkode» så utrolig mye.

    Får håpe Google åpner opp Windows Mobile GoogleMap applikasjonen for oss som utvikler på den platformen også.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com