Han tar over sjefstolen i Capgemini

Ola Furu (49) er ansatt som ny administrerende direktør i Capgemini Norge. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Sogeti Norge, et heleid datterselskap innen Capgemini Gruppen.

I tillegg til å ha styrt Sogeti Norge siden juli 2007, har Ola Furu solid bakgrunn fra toppledelsen i Capgemini Norge. Fra 1999 til 2006 ledet han Capgeminis største forretningsområde, Technology Services.

Han har også hatt ansvar for selskapets regionskontorer i den samme perioden. Fra oktober 2006 til han i juli 2007 ble håndplukket til stillingen som toppsjef for søsterselskapet Sogeti i Norge, var han salgsdirektør i Capgemini Norge.

Selvangivelsen

– Jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven. Jeg har bred erfaring fra selskapet, noe jeg mener gir meg god kjennskap og kunnskap til kunder, medarbeidere og markedet. Fra før av vet jeg at Capgemini Norge består av mange veldig flinke og dedikerte medarbeidere. Vi opplever gode resultater fra vår fokus på å bistå kunder gjennom hele applikasjonslivsløpet, fra utvikling til forvaltning. Vår kompetanse fra store prosjekter er med på å sikre at selskapet kan fortsette å være en trygg arbeidsplass for de ansatte og en lønnsom bedrift for våre eiere, understreker Ola Furu.

Bygget opp Sogeti

Jobben han har gjort med å bygge opp Sogeti fra grunnen i Norge har vakt oppsikt langt utenfor Norden. For Patrick Nicolet, Capgemini gruppens Nord-Europa-sjef, var Ola Furu et naturlig valg når Kjell André Engens tid som toppleder nærmet seg slutten.

– Kjell André Engen har gjort en meget god jobb som leder for Capgemini Norge, og er tilbudt en internasjonal stilling i konsernet. Ola Furu har vist at han er en sterk og kompetent leder. Han har utvilsomt de egenskapene som trengs for å lede Capgemini Norge fremover, sier Patrick Nicolet.

Erfaren mann

Ola Furu er utdannet IT- ingeniør fra 1985, og har mer enn 20 års erfaring fra IT bransjen.

Capgemini Norge passerte i 2008 inntekter på 1 milliard kroner. Med en tung satsning innen olje og gass- sektoren, offentlig sektor og finans og forsikring har selskapet de siste årene opparbeidet seg en posisjon som ledende leverandør av IT- og konsulenttjenester.

På hodejakt …

Søsterselskapet Sogeti har under Ola Furus ledelse vokst til mer enn 50 medarbeidere på bare to år, og har allerede etablert en sterk markedsposisjon som eksperter innen test og kvalitetssikring.

Jobben med å finne ny administrerende direktør for Sogeti, er godt i gang. I en overgangsperiode frem til ny sjef er funnet, kommer Ola Furu til å ha det øverste ansvaret for både Capgemini og Sogeti.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com