Styr TV-dekoderen med mobilen

Rekker du ikke hjem til favorittprogrammet? Nå kan du endelig fjernstyre PVR-dekoderen via mobiltelefonen.

Altibox lanserer nå Mobil PVR. Gjennom Mobil PVR kan tv-kundene administrere opptak av PVR-dekoderen fra mobiltelefon.

– PVR-kundene er våre alle mest fornøyde kunder. Med muligheten for å styre opptakene gjennom mobil og web blir PVR-tjenesten enda enklere å bruke, sier Eirik Gundegjerde, telekomdirektør i Lyse Tele.

Tv-guide og opptak på web
Altibox lanserer samtidig en tv-guide på internett. Innlogget på tv-guiden har kunden full kontroll over PVR-dekoderen. Det er mulig å legge til opptak, endre planlagte opptak eller legge inn varslinger om tv-program. Tv-guiden kan vise ulike kategorier som musikk, film, barneprogram, spor, vitenskap med mer.

De nye PVR-tjenestene rulles ut til Altibox-kundene mandag 22. juni. Alt kundene må gjøre er å starte dekoderen på ny, så vil den begynne å snakke sammen med tv-guiden på web og mobil. Alle PVR-tjenestene er koblet sammen. Logger du deg på via mobil eller web kan du se hvilke opptak som er planlagt hjemme i stua og gjøre endringer på disse. Mobil- og webtjenstene krever innlogging, men for Altibox mobilkunder vil påloggingen skje automatisk i GSM-nettet.

Ikke gratis

Tv-guiden på internett er tilgjengelig for alle Altibox tv-kunder og er inkludert i tjenesten. For kunder med mobilabonnement fra Altibox er det ingen kostnad ved å starte opptak via mobilen. Kunder som bruker andre mobilleverandører kan starte opptak gratis med wifi-tilkobling av mobilen.

I GSM-nettet er prisen kr 7,- per opptak, men ut juli er tjenesten gratis. Betalingen skjer først når et program starter, slik at å endre eller slette planlagte opptak før programstart kan skje uten kostnader.

Forenkler tv-hverdagen
PVR-dekoderen (Personal Video Recorder) har de siste årene blitt svært populær i Norge. PVR er en digital tv-mottaker med opptaksfunksjon og harddisk. Det er enkelt å ta opp, pause og spole i tv-sendinger. Med en PVR-dekoder bestemmer du selv når du vil se dine favorittprogram.

– PVR-tjenesten har så mange praktiske funksjoner at den raskt har blitt uunnværlig, sier Gundegjerde.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com