Slik tar du vare på mobilen i sommerferien

Mobilen og mange av de elektroniske produktene du har er spesielt utsatt om sommeren. Her er noen gode råd før ferien.

Dette gjelder ikke bare mobiltelefoner og bærebare lyd- og bildeprodukter. Det er viktig også å beskytte de produktene vi etterlater hjemme når vi reiser på ferie.

Når vi tar med oss mobiltelefoner, MP3-spillere, fotoapparater og videokameraer i ferien, er det viktig å beskytte dem. Dette gjelder særlig mot påvirkninger som sand, sjøsprøyt og sterk varme.

Sand og salt er drepen
– Et typisk eksempel er en sandstrand ved havet når det blåser. Vinden virvler opp ørsmå sandpartikler fra stranda og det kan også være saltvannspartikler fra havet. Dette er ting vi ikke ønsker å utsette produktene for i stor grad. Sand og saltpartikler kan trenge inn i produktene, og det er uheldig, sier informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen.

Beskytt mobilen
Han legger vekt på at når produktene ikke er i aktiv bruk, bør de beskyttes mot slik påvirkning. Dette gjelder også påvirkning ved kraftig varme fra sollyset.

– Det beste rådet er å bruke en god veske som passer til produktet. Vesken beskytter både mot sand og sjøsprøyt. I noen tilfeller er veske også god å ha for å unngå skader ved støt. For å beskytte mot solvarme, er det dessuten gunstig å legge produktet i skyggen.

Torden og overspenning
Sommeren er sesongen for tordenvær. Hvert år blir mange elektroniske produkter ødelagt av lynnedslag og overspenning. Dette gjelder ikke bare mobiltelefoner og lyd- og bildeprodukter, men også datautstyr.

– Det er viktig å sikre produktene hjemme best mulig før du drar på ferie. Det beste rådet er å ta ut alle stikkontakter som forbinder slikt utstyr til lysnettet. Glem ikke å ta ut kontaktene for antennekabler og datatilkoplinger. Overspenningsvern i det elektriske ledningsnettet i hjemmet er også en god beskyttelse, sier Andersen.

Han råder folk til å ta kontakt med elektronikkverksteder hvis de kommer hjem og et produkt oppfører seg unormalt.

Huskeliste for ferieturen!

  • Ekstra minnekort
  • Reservebatteri for video, foto, eventuelt mobiltelefon
  • Ladere
  • Billader for mobiltelefon
  • Håndfriutstyr for mobiltelefon i bil

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com