Ha bedre mobilteknologi med på ferieturen

Hva skal du ha med deg på ferien av mobilt stasj? Hva er det beste utstyret og råeste tjenestene? Hvordan skal du bruke det?

Her for noen helger siden var jeg på hyttetur med noen gode venner på ingeniørstudentenes hytte et godt stykke inne i Lommedalen. Som den Gadget-entusiasten jeg er, så måtte jeg jo utstyre meg med litt mobilteknologi. For en gangs skyld tenkte jeg at jeg skulle prøve å overleve helgen uten en Windows Mobile enhet.

Valget falt på Nokia E71. Den er kanskje ikke den mest sexy telefonen fra Nokia, men den har et fantastisk full størrelse tastatur, bra kamera, god byggkvalitet og relativt sterkt batteri.

Jeg fylte opp det 8GB store minnekortet med musikk, parret opp mitt Jabra BT8030 bluetooth headset og dro til skogs.

Jeg er involvert i  flere spennende prosjekter på jobben for tiden som ikke nødvendigvis tar pause bare fordi det er helg. Da var det godt å ha Exchange synkronisering så jeg raskt kunne lese og svare på innkommende epost rett fra mobiltelefonen.

Jeg har også, som mange andre nordmenn, blitt hekta på Twitter… og da er det ganske artig å oppdatere min status selv når jeg er inne i de dype skoger. Det finnes et utall Twitter klienter til mobiltelefoner, men på min Nokia E71 har jeg falt for gratisklienten Tweets60.

Nokia E71 har et 3.2 megapiksel kamera, ikke det kraftigste du får på mobiltelefoner idag, men kameraet tar veldig gode bilder likevel. Når jeg så knipset et artig bilde av en voksen manns barnlige glede over å svinge seg fra tre til tre, så var Nokia sin integrerte Flickr støtte kjekk å ha, bildet kunne lastes direkte opp til min Flickr profil med to enkle tastetrykk og dermed dele bildet med de vennene som valgte å bli hjemme.

Vi kunne lese i gjesteboka at det skulle være et lite tjern bare 250 meter fra hytta, men det var helt umulig å skimte noe fra terrassen. Da var det kjekt å kunne starte opp Google Maps på mobiltelefonen, aktivere GPS-en og velge satelittvisning. Iløpet av sekunder kunne vi finne ut hvilken retning vi måtte gå hvis vi ville ta en dukkert (noe vi aldri gjorde).
Utpå kvelden sovnet barna vi hadde med oss, og vi kunne ikke lenger spille høy musikk fra stereoanlegget inne i hytta, men vi ønsket likevel å ha litt musikk der vi satt ute på terrassen og nøt sommerkvelden. Løsningen ble det nevnte Jabra BT8030 headset-et.

Dette er av typen som kan brettes ut og dermed blir til to små høytalere, i god mr. Gadget stil… Etter at latteren rundt bålet hadde lagt seg, så måtte alle innrømme at det var imponerende lyd fra headset’et, og de fleste likte musikken jeg hadde fyllt opp minnekortet mitt med.

Utover kvelden på slike turer blir det alltid endel mer eller mindre saklige diskusjoner ispedd unøyaktige fakta og dårlige historiekunnskaper. Da er det greit å kunne starte opp nettleseren, gå inn på m.wikipedia.org som er en mobilversjon av Wikipedia, og bedrive litt god gammeldags folkeopplysning.

Noen mener kanskje at sjarmen ved en god gammeldags hyttetur i skaugen forsvinner når vi tar med oss teknologien ut, men jeg mener det kan sette prikken over i’en. Mobil teknologi kan gjøre turen til en flottere opplevelse så lenge teknologien er med ut som hjelpemiddel, ikke for å styre turopplevelsen.

Så last opp mobiltelefonen din med gode nytteprogrammer og kom deg ut i sommerværet!

2 kommentarer om “Ha bedre mobilteknologi med på ferieturen

  1. Bra artikkel med mange gode tips. Det er vel nok av folk som kan få bruk for denne i disse ferietider. 🙂

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com