Derfor er nordmenn ivrigst på mobilbruk i Norden

En ny undersøkelse om mobilvaner viser at nordmenn er de ivrigste mobilbrukere i Norden. Les om HVA det er som gjør oss til dette.

Internett og gps er de nye funksjonene flest ønsker å få på sin mobiltelefon. Det viser en undersøkelse TNS-Gallup har gjort på vegne av Samsung. Undersøkelsen viser også at nordmenn bruker mobilfunksjonene mest, mens danskene bruker dem minst i Norden.

─ Nå får du tilgang til alt på nettet via mobiltelefon, sier Michael Alström, nordisk produktmarkedssjef for mobiltelefoner i Samsung.

Samsung og TNS-Gallup har gjennomført en undersøkelse for å kartlegge hvilke funksjoner på mobiltelefonen vi benytter i dag, og hvilke funksjoner vi ønsker oss.

Dette er du hekta på
Å surfe på nettet og bruke GPS er de heteste nye mobilfunksjonene. Tre av ti surfer i dag på nettet med mobilen, og like mange skulle ønske at de kunne det. Til tross for at et fåtall i dag bruker mobilen som et datamodem ønsker to av ti at det var mulig.

– Mange vet tydeligvis ikke at mobiler kan brukes som modem. Støtter mobilen mobilt bredbånd kan den kobles til en PC via USB-kabel, og på den måten komme på Internett, sier Michael Alström.

Drøye ti prosent bruker mobilen til navigasjon via innebygd gps i dag, mens hele 40 prosent ønsker at de hadde en slik funksjon.

Derfor er Norge på topp
Nordmenn skiller seg ut med å være de som bruker mobilfunksjonene mest, og danskene er de som bruker de minst. Et eksempel på dette er MMS.

84 prosent av nordmenn sender MMS, sammenlignet med kun 49 prosent av danskene.

Internett er et annet eksempel. 30 prosent surfer på nettet i Norge, mot kun 19 prosent i Danmark.

Finnene sender mest e-post, og svenskene hører mest på musikk, men ellers topper nordmenn bruk av de øvrige funksjonene.

Multimedia tar av
Å høre på musikk og radio er populært. En majoritet gjør det allerede, og flere ønsker at de kunne. Like populært er det å ta bilder med mobilkamera og sende dem via MMS.

Enn så lenge er det få som har brukt mobilen til å se på TV eller film, men interessen er stor. Rundt 20 prosent vil ha TV på mobilen, og nesten like mange vil bruke mobilen til å se på filmer.

Lettere å synkronisere
Synkronisering mellom mobil og PC er en praktisk funksjon som gjør hverdagen enklere. En av tre nordmenn gjør dette i dag, og like mange skulle ønske at de kunne gjøre det.

Det er vanligvis kalenderen som synkroniseres, men også e-post og kontakter. I dag får cirka 20 prosent e-post direkte til mobilen, men enda flere skulle ønske at det var mulig for dem.

To tredjedeler av mobilbrukerne vurderer å kjøpe en mobil med berøringsskjerm neste gang de skal kjøpe mobil.

Internett kommet til mobilen din
– Internett har kommet til mobiltelefonene. Du kan få tilgang til nettet nesten overalt med mobilen. Du kan surfe, blogge, chatte, lese aviser og e-post, streame film, høre på musikk, se på TV og finne veien med gps, der mobilens skjerm spiller en stor rolle. Dette kan være forklaringen på den store interessen for mobiler med berøringsskjerm. De har større skjermer, og de med OLED-skjerm er betydelig skarpere og mer fargesterke. I tillegg er brukergrensesnittet tilpasset både multimedia og mobilt internett, sier Michael Alström.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com