Forventer dobling i bruk av mobilbank

– Totalt sett er det fremdeles få kunder som aktivt bruker mobilbank, men vi blir ikke overrasket om antallet dobles denne sommeren, sier Monica Kristoffersen i Storebrand Bank.

Har du opplevd å reise fra kodebrikken til nettbanken? I sommer kan du isteden logge deg på med mobilen.

– Dette er den første sommeren da kundene våre kan motta påloggingspassord på mobiltelefonen, sier Monica Kristoffersen, leder for privatmarkedet i Storebrand Bank.

Det er fortsatt få banker som har denne tjenesten.

– Passordet kommer på SMS og kan brukes istedenfor kodebrikken, og dermed kan man legge den igjen hjemme, sier Kristoffersen.

Med denne løsningen kan man logge seg inn i nettbanken fra en hvilken som helst PC som er koblet til internett, bare mobilen er med.

Aktive i ferien
– Folk har vent seg til å bruke nettbanken ofte, og hyppigheten ser ikke ut til å gå noe særlig ned i ferien. Blant våre kunder virker det som om antall pålogginger er ganske uavhengig av at det er høysommer, sier informasjonssjef Hanne Gudding i Storebrand Bank.

Det skyldes blant annet økt tilgang til internett på hytta, bedre tilgang til trådløse nettverk på hoteller og overnattingssteder, samt at flere har mobiltelefon med nettleser, tror hun.

– Samtidig er det jo generelt slik at bruken av nettbank øker raskt. De siste tre årene har antall pålogginger blant våre kunder økt med 20 til 25 prosent hvert år, sier Gudding.

Mobilbank populært
Enda kraftigere er økningen i bruken av mobilbank.

– Totalt sett er det fremdeles få kunder som aktivt bruker denne løsningen, men vi blir ikke overrasket om antallet dobles denne sommeren, sier Monica Kristoffersen.

Antall regningsbetalinger går ned i juli, men mye av nedgangen skyldes at folk legger inn betalingsoppdrag på forfallsdag før de drar på ferie.

Unngå purringer
For å unngå å betale for sent og få purringer, råder Storebrand Bank folk til å benytte eFaktura og avtalegiro i størst mulig grad.

– Det gir mer kontroll, og reduserer faren for at regninger blir liggende sommeren igjennom. Vi ser at det helt klart er flere etternølere blant dem som får regningene i posten enn blant dem som bruker eFaktura, sier Monica Kristoffersen.

En kommentar om “Forventer dobling i bruk av mobilbank

  1. Denne er goså ganske kjekk: http://trineseries.com/TB.aspx

    Med TrineBank legger du inn de konti du har i dine banker, med et egendefinert kortnavn (for DnbNor kontoer, må du her legge inn «SMS-navn» for kontoen) og kontonummer. Så kan du sjekke saldo, og overføre mellom kontoene med enkle klikk.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com