VIDEO: doubleTwist – it's time to play!

Av en eller annen grunn følger det kun med programvare for å synkronisere HTC sine Android telefoner med Windows. Jeg er Mac bruker, og dermed er synkroniseringsprogramvaren ubrukelig.

…men hva er det egentlig jeg vil synkronisere? Mail, kalender og kontakter synkroniserer jeg jo med Gmail og Exchange.

Jo, da gjenstår det bilder, video og musikk.

Selvfølgelig kan du mount’e Android telefonen din og sitte å kopiere over filer manuelt, men det finnes en mye mer elegant løsning.

Løsningen heter doubleTwist. doubleTwist fungerer som et bindeledd mellom iTunes og telefonen din. doubleTwist støtter det meste av mobil/dingse-plattformer der ute, og altså Android. Du bare laster ned doubleTwist, installerer og kobler til telefonen din. Du må velge å sette USB modus til «Mount», slik at minnekortet blir koblet opp som en diskstasjon på Mac’en din (antar at det blir likt på Windows). Da gjennkjenner doubleTwist telefonen automatisk og du kan begynne å dra bilder, film, musikk og spillelister over til telefonen.

doubleTwist_stor

Bilder vil automatisk bli nedskalert til mobiltelefonens skjermoppløsning så de tar minst plass og samtidig ser bra ut. Film blir konvertert hvis nødvendig til riktig format, og alt blir lagt i riktige mapper så telefonen oppdager filene når den kobles fra.

En minus er at doubleTwist ikke automatisk synkroniserer spillelister når du kobler den til, men må dra og slippe selv hver gang. Det dukker heller ikke opp som spillelister i musikkspilleren på telefonen.

Du kan også sende bilder og andre filer til brukere ved å publisere dem på profilsiden din hos doubleTwist og sende link på mail. Alt genereres og sendes automatisk av programmet.

Løsningen har hittil fungert helt knirkefritt for meg, både mot min HTC Magic og Nokia E71. doubleTwist krever en brukerregistrering, men koster ingenting. Jeg ser at de forberederer noen «Premium» tjenester som ser ut til å skulle være basert på et abonnement system, men foreløpig er all funksjonalitet gratis.

Applikasjonen har ingen innebygget hjelp, men istedet et par ganske forklarende videoer, og et aktivt brukerforum.

Her er en videogjennomgang også:

Vurdering [Rating:5/6]

3 kommentarer om “VIDEO: doubleTwist – it's time to play!

  1. Siden jeg skrev denne omtalen har doubleTwist blandt annet fått automatisk spilleliste synkronisering.

Legg igjen en kommentar