10 beste Android-applikasjoner som er gratis!

Du har kanskje kjøpt deg en Android-mobil eller så vurderer du å gjøre det. Men hvilke gratis-applikasjoner er best? Her er svaret.

Etter at jeg kjøpte meg en HTC Magic-telefon har jeg tuslet mye rundt på Android Market på jakt etter gode applikasjoner for å utvide nytteverdien av telefonen min.

Les også: Alle mobilselskaper vil ha en App Store – men vil de lykkes?

Jeg har funnet mange kjempenyttige og endel ikke fullt så nyttige applikasjoner i min applikasjonsjakt.

For å enkelt installere disse applikasjonene, installerer du først applikasjonen «Barcode Scanner».

Ved å følge linkene i artikkelen finner du en 2D strekkode, bruk Barcode Scanner til å fange strekkoden med kamera på mobilen, og du tas automatisk til Android Market. Genialt!

Her er en liste over de ti applikasjonene jeg er mest fornøyd med hittil – og alle er heldigvis gratis!

Rindroid
Hvorfor bruke masse penger på å kjøpe dyre og dårlige ringetoner? Med Ringdroid kan du redigere hvilken som helt sang eller lydfil du har lagret på minnekortet og sette dem som ringetone eller varslingstone.

Meebo IM
Android telefoner kommer med en GoogleTalk klient for direktemeldinger, men de fleste av oss nordmenn bruker MSN/Live til å direktemeldinger. Inn kommer Meebo IM. Dette er en klient som lar deg logge deg opp mot MSN, GTalk, ICQ, AIM, Jabber, osv…

Twidroid
Twitter er den store farsotten for tiden, og for å få god utnyttelse av Twitter på mobiltelefonen trenger du en god Twitter klient. Twidroid har omtrent alt du kan tenke deg av funksjonalitet som bildeopplasting, posisjonering, søk, favoritter og direkte meldinger.

Pixelpipe
Pixelpipe lar deg laste opp bilder og video direkte fra mobiltelefonen til webtjenester som Flickr, Facebook, Blogger, MySpace, Photobucket, Picasa, TwitPic, YouTube og mange mange flere. Pixelpipe krever dog at du registrerer deg som bruker på Pixelpipe.com (helt gratis).

Astro FileManager
Det følger ikke med noen filbehandler med Android, men det har denne kjekke applikasjonen, Astro FileManager. Den har et litt uvant grensesnitt for en filbehandler, men har det meste av funksjonalitet du forventer av en filbehandler.

eoeAppInstaller
For oss nordmenn er desverre deler av Android Market stengt, nærmere bestemt de kommersielle applikasjonene. Jeg vet ikke helt hvorfor, men endel av dem kan du kjøpe direkte fra utvikleren og få tilsendt på epost eller laste ned med nettleseren. Da trenger du en applikasjonsinstallerer; eoeAppInstaller er en slik.

Yr Widget
Norskutviklet widget (lite program som kjører på startskjermen) som viser værvarsel fra Yr basert på hvor du befinner deg. Ganske snedig liten sak som benytter seg av GSM-posisjonering for å vise været der du befinner deg. Kunne ønsket meg flere valg, så jeg kunne sett været på hytta for eksempel.

GDocs
En applikasjon som synkroniserer dine Google Dokumenter slik at du kan lese og redigere dem fra telefonen. Denne applikasjonen er i en tidlig beta, og det ser for meg ut som om du bare kan redigere og opprette rene tekstdokumenter.

StreamFurios
Applikasjon laget for å streame musikk fra internet. Integrerer med Shoutcast.com. Grensesnittet fremstår som noe uferdig, men applikasjonen gjør det den skal. Det finnes en Pro utgave, men den får desverre ikke vi nordmenn tilgang til fordi Google ikke vil la oss kjøpe kommersielle applikasjoner fra Android Market ennå.

1881 Mobilsøk
1881 Mobilsøk finner du ikke på Android Market, men ved å sende en SMS med kodeordet «mobil» til 1881. Denne tjenesten er uvurderlig, spesielt for oss som har mobiltelefonen som et jobbverktøy!

NB: 1881 Mobilsøk er gratis de første 30 dagene, så følger en månedlig abonnementkost på telefonregningen.

Les også: Norges mest brukte mobiltjeneste klar for Android

For å installere disse applikasjonene (utenom 1881 Mobilsøk) er det bare å søke dem opp i Android Market direkte på telefonen og velge å installere, enklere blir det ikke. Skulle du kjede deg i ferien finnes det også noen hundre gratis spill du kan søke deg igjennom og laste ned.

Vil du vite mer?

Er du kåt på mer Android-stoff?

Ta en titt på det norske Androidforumet.

12 kommentarer om “10 beste Android-applikasjoner som er gratis!

 1. TIPS: For å enkelt installere disse applikasjonene, installerer du først applikasjonen «Barcode Scanner». Ved å følge linkene i artikkelen finner du en 2D strekkode, bruk Barcode Scanner til å fange strekkoden med kamera på mobilen, og du tas automatisk til Android Market. Genialt!

  Her er en YouTube video som viser hvordan: http://www.youtube.com/watch?v=uIww6TA5f58

 2. SPB TV til HTC Hero

  Har bestilt meg en hero. Har nå lest om dette programmet som gir over 100 tv-kanaler rett inn på tlf.

  Hvordan skal man få tak i dette? Hvordan innstalleres det? først via pc? Og hvordan skjer betalingen…?

 3. Du kjøper det direkte på mobilen via Android Market.

  …men Android Market har ikke åpnet for kommersielle applikasjoner i Norge ennå… så du får ikke kjøpt det hvis du ikke hacker mobilen litt (søk på androidforum.no etter Market Enabler).

 4. 1881 mobilsøk koster 30 kr pr måned. Det bør du kanskje opplyse om?

 5. Godt poeng, nå er det opplyst.

 6. Hvorfor betale for 1881 når Gule Sider har en gratis app på markedet allerede?

  Søker på bedrifter og personer, i tilleg har den en funksjon som søker opp navn på innkommende telefonnr.

 7. Det ær faktiskt vældigt billigt och enkelt att bara gå in på det mobila internettet t.ex. mobil.gulesider.no. Sidan ær snabb att lasta och dærmed blir det billigt att anvænda den.

 8. I brukerforumet vårt er det en aktiv tråd hvor brukerne selv anbefaler applikasjoner for Android.

  Ta en titt og delta gjerne!

 9. Hei

  Eg finner ikkje NRK appen til android, og holder på å bli sprø av det 🙂 Har leita i eit par dagar på Android Marked, og der finner eg den ikkje. På Appbrain finner eg den, men den vil ikkje installere seg (får melding om at den ikkje finst). Noen som har peiling på kva eg gjør feil?

  Eg har forresten ein HTC Wildfire.

 10. Hei Stian.

  Jeg vil anta at det er pga den sære oppløsningen til HTC Wildfire (320x240px) og at NRK ikke har laget støtte for den oppløsningen.

  Når de ikke har laget støtte for din telefon sin oppløsning, så dukker den heller ikke opp i Android Market, du vil merke at det er en del av applikasjonene der ute som ikke støtter din oppløsning og dermed ikke dukker opp i Android Market når du søker etter dem.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com