Slik kan Intelligent Quality overleve konkursen

De ble rost i skyene av IKT Norge og Microsoft i april. I mai fikk de økonomisk drahjelp av Innovasjon Norge. Nå er Intelligent Quality konkurs.

Så trist! Så utrolig synd at en innovativ og dyktig mobilbedrift som Intelligent Quality er konkurs. Det viser at det nytter ikke å lage verdens beste produkt når man ikke evner eller lykkes i å selge det.

Intelligent Quality er et spennende selskap jeg med stor glede har fulgt i noen år. Jeg har tidligere skrevet mye om dem i både Computerworld og Teknisk Ukeblad.

Også her i Mobizmag.no har IQ fått ”spalteplass” på grunn av at de har hatt mobilteknologier som har gått langt utenpå det andre norske og internasjonale selskaper har vist fram. Kanskje ikke så rart at IQ har blitt skamrost av toppfolk i både IKT Norge og Microsoft.

I vår slo  gründer Jonny Tungen og administrerende direktør Anita Krohn Traaseth (bildet) på stortromma i Oslo da de lanserte IQopia, som er en unik og felles WebDesktop for alle terminaler – PC, mobil og andre internettterminaler.

Under lanseringen av IQopia på nattklubben Stratos i Oslo var det mange bransjekjendiser tilstede.

Se alle partybildene her!

Da var det ikke måte hvor stort IQ kunne bli, selv om enkelte av gjestene hvisket seg i mellom: – Hvordan skal de klare å tjene penger på denne plattformen? Og har de dyktige folk nok til å ta hånd om oppgaven?

I dag vet vi svarene på dette.

Det var i sommer at det knaket i de økonomiske sammenføyningene i selskapet.  Resultatet var at selskapet måtte si opp 31 ansatte av totalt 70.  Selskapet har som følge av økonomikaoset vært gjennom et lederskifte og dessuten solgt ut alle ting som ikke har med IQopia å gjøre.

– Vi driver videre med bankgaranti fra DnB Nor, og alle møter på jobb som normalt. Ingen kunder vil merke noe, sier kommunikasjonsdirektør Rune Støstad til Digi.no.

Boet bestyres nå av advokat Tor Kolden i Lillehammer. Det er berammet skiftesamling 23. september i Nord- Gudbransdal tingrett.

I dag er det 39 ansatte igjen i IQ.  24 på Vinstra, tolv i Oslo, en i Molde og to i Stockholm.

Lokalavisa på Lillehammer gd.no skriver at Daldata er interessert i å kjøpe IQ.

Det beste for IQ ville vært å få en internasjonal eier –  på Nokia/Microsoft-nivå – som kunne tatt det norske produktet inn i sin portefølje. Eller så burde IQ få seg en norsk eier som er villig til å satse hardt for å nå det internasjonale markedet.

2 kommentarer om “Slik kan Intelligent Quality overleve konkursen

  1. Enten så må de få en internasjonal eier, eller så må produktet bli ferdig / modent i det norske markedet først.

    Å satse internasjonalt for et lite selskap er vel det samme som å gå under.
    Dette finnes det vel nok av eksempler på. At ikke eiere/ledere kan ha magemål til å styre unna dette.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com