Vil tvangsselge Telenor om hun kommer i Regjering

Utenlandske tele- og mobilselskaper vi stå i kø utenfor regjeringsbygningen dersom Fremskrittpartiet og Siv Jensen haver i regjering. Da blir nemlig Telenor tvangssolgt!

Noe av det første en næringsminister  fra Fremskrittspartiet vil ta fatt på, er å legge til rette for et nedsalg av statlige eierandeler i Telenor. Dette skiver Dagens Næringsliv i dag.

Opplysningene kommer fra Fremskrittpartiets 100-dagersplan for regjeringsmakt. Denne skal i følge avisen presenteres i neste uke. Det skal bli spennende å lese hva Siv Jensen har for konkrete planer med tanke på Telenors fremtid.

Til sammen ønsker Jensen å selge ut 13 selskaper som er helt eller delvis eiet av staten.

Foruten Telenor, så vil Jensen kvitte seg med Cermac, SAS og Kongsberg Gruppen.

Staten eier i dag 54 prosent av Telenor. En verdivurdering som Dagens Næringsliv har gjort sier at denne eierandelen kan selges for 18,7 milliarder kroner.

Jeg tror ikke HELE Telenor vil bli solgt ut dersom Fremskrittspartiet tar over regjeringsmakten fra de rødgrønne partiene.

Det mest sannsynelige er at mobildelen, som er den mest framgangsrike og profitable delen av Telenor, vil kunne bli solgt til utenlandske tele- og mobilselskaper.

Telenor er i dag verdens sjette eller syvende største mobiloperatør, avhengig hvordan du finregner på det.

Men Telenors fastnett, som inneholder kobbernettet,  vil ikke være så attraktivt for utenlandske teleinvestorer. Dersom det skulle bli solgt ut av Telenor, så burde dette nettet sikres og eies på samme måte som Statnett gjør for kraftbransjen i dag.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com