Svineinfluensa kan slå ut mobilselskaper

Norske bedrifter kan oppleve lang nedetid på sine IT-systemer dersom flere nøkkelpersoner blir syke samtidig. – For de som ikke har en beredskapsplan klar, begynner det å haste nå, hevder Eirik Pedersen i Proact.

Ifølge Folkehelseinstituttet må norske bedrifter være forberedt på et sykefravær på omkring 20 prosent i vinter som følge av den såkalte svineinfluensaen.

– Dette kan bli en svært tung bør å bære for mange virksomheter, særlig dersom nøkkelpersoner plutselig blir utilgjengelige. Det kan straffe seg å ikke ha lagt en plan for hvordan kritiske funksjoner skal ivaretas ved høyt fravær, sier Eirik Pedersen, salgs- og markedsdirektør i Proact.

Svineinfluensa gir IT-trøbbel
Ifølge Direktorat for samfunnssikkerhet og beredskap kan små virksomheter og avdelinger gå helt klar av pandemien, men også oppleve å bli slått fullstendig ut i opptil 10 arbeidsdager.

– Dette gjelder ikke minst for landets IT-avdelinger, som i de fleste virksomheter er begrenset til en håndfull medarbeidere. Dersom disse blir syke samtidig, er bedriften plutselig svært sårbar, fastslår Pedersen.

Proact, som tilbyr tjenester innen blant annet lagring, arkivering og katastrofesikring, har laget en egen kontinuitetsplan som skal hjelpe selskapets kunder med å takle den forestående pandemien.

Eirik Pedersen mener selskapet er svært godt rustet til å møte alle eventualiteter.

Mange ledd med sikkerhet
– Vi har en support- og konsulentstruktur som er ganske desentralisert, med fem fullservicekontorer rundt omkring i Norge, og ytterligere 14 kontorer i sju andre land. Ved et utbrudd ved ett kontor eller i ett land vil de andre kontorene hjelpe med eller ta helt over både drift, support, delelager og konsulenttjenester til våre kunder, forteller Pedersen.

Fakta om Proact

  • Proact har hatt virksomhet i Norge i 15 år
  • Har i dag en markedsandel på omkring 18 prosent på avansert lagring.
  • Selskapet har levert tjenester til blant andre StatoilHydro, Aftenposten og Helse Midt-Norge.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com