Liv Ullmann får Telenors kulturpris

Telenors kulturpris for 2009 er tildelt skuespiller og regissør Liv Ullmann. Prisen, som heter «Grenseløs kommunikasjon», deles ut i Nationaltheatret mandag kveld.

Årets pris er den fjortende i rekken og tildeles med utgangspunkt i filmens verden, en verden som samtidig favner andre kunstuttrykk, som blant andre musikk, skuespill, litteratur og scenografi. Liv Ullmann får prisen på 250.000 kroner for hennes enestående og kompromissløse kvalitet som filmskuespiller og filmregissør, nasjonalt og internasjonalt.

Imponerende innsats, mener Baksaas

– Vi gratulerer Liv Ullmann med Telenors kulturpris 2009. I mer enn 50 år har Ullmann imponert oss med sin innsats både foran og bak kameraet. Telenors kulturpris blir gitt for å ære enkeltpersoner, grupper og institusjoner som har gjort en fremragende innsats for kulturlivet både nasjonalt og internasjonalt. Som en norsk kommunikasjonstilbyder med stadig større internasjonal tilstedeværelse, bruker Telenor hyppig norsk og internasjonalt kulturliv som brobygger. Vi er derfor spesielt glade for at årets prisvinner har en tydelig internasjonal profil, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

Internasjonal stjerne
I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Hun har arbeidet med de største regissører. De på sin side fikk arbeide med en helt unik skuespiller. Hun har hatt hovedrollene i filmer som har satt varige spor i filmhistorien. Hun behersker de fleste genrer, kammerspillet og den episke odysseen, og hun er nominert til Oscar to ganger.»

Deles ut for 14. gang
Telenors kulturpris «Grenseløs kommunikasjon» er en del av Telenors kulturprogram, som ble etablert i 1995 for å understreke selskapets verdier.

Tidligere prisvinnere er skuespiller Svein Tindberg, billedkunstner Wenche Øyen, koreograf Kjersti Alveberg, sanger, musiker og komponist Kari Bremnes, forfatter og filmregissør Torun Lian, skuespiller Juni Dahr, forfatter Ingvar Ambjørnsen, den frie teatergruppen Verdensteateret, danseren Ingrid Lorentzen, skuespiller Anne Marit Jacobsen, Det Internasjonale Barnekunstmuseet, perkusjonist, komponist og ensemble-leder Marilyn Mazur og fotograf Jonas Bendiksen.

Juryens leder er koreograf Kjersti Alveberg, og består for øvrig av representanter fra norsk og internasjonalt kulturliv og fra Telenor: Shanti Brahmachari, Robert Marc Friedman, Lars Saabye Christensen, Ingrid Kindem, Thorbjørn Harr og Kai Rosenberg.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com