Lyse Tele klapper sammen og blir Altibox

Altibox AS er det nye navnet på Lyse-konsernets selskap innenfor telekommunikasjon. Mobiltelefoni og ip-telefoni er noen av områdene selskapet satser på.

Navnbyttet er et resultat av selskapets utvikling de siste årene og ambisjonene som ligger i merkevaren Altibox.

Lyse Tele var i utgangspunktet et regionalt selskap som leverte teletjenester i Rogaland. Etter hvert som selskapet har vokst er det inngått partneravtaler med et tredvetall aktører i hele Norge og en i Danmark.

– Selskapet har i dag flere kunder utenfor nærmarkedet i Sør-Rogaland under merkevaren Altibox. Det er naturlig at selskapsnavnet gjenspeiler dette, sier administrerende direktør Eirik Gundegjerde i Altibox AS.

Lyse har de siste årene endret seg fra å være en tradisjonell kraftprodusent og -distributør til å bli en betydelig leverandør av telekommunikasjon.

Gjennom Altibox AS har Lyse-konsernet flere kunder innen telekommunikasjon enn energiforsyning. Altibox har i dag 141 000 tilknyttende kunder i hele Norge. Av disse er 95 000 utenfor lokalregionen.

– Ambisjonen er at Altibox AS skal doble kundevolumet de nærmeste årene. Selv om den lokale forankringen gjennom partnerskapet vil være avgjørende også i tiden fremover vil det i fortsettelsen bli langt viktigere å styrke Altibox som en nasjonal merkevare og dra nytte av stordriftsfordelene dette gir, sier Gundegjerde.

I 2002 besluttet Lyse-konsernet i Stavanger å satse på utbygging av et fibernett. De første tusen kundene var svært fornøyde med en framtidsrettet fibertilknytning. Fra en forsiktig og spennende start, kobler Altibox nå opp mellom 500 og 1000 nye kunder hver uke – og de kommer fra Vesterålen i nord til Danmark i sør.

Gjennom merkevaren Altibox leverer lokale leverandører fibernett over hele landet. Det gjør at kundene får internett, digital tv, alarm, mobil og ip-telefoni fra en leverandør de kjenner fra før, stoler på og som gjerne har levert strøm til kunden i mange år.

Altibox er et unikt nasjonalt samarbeid av leverandører som tilbyr fiberoptiske kommunikasjonsløsninger som interaktivt tv, lynraskt internett og rimelig telefoni i én og samme fiberkabel. I tillegg knyttes nå mobil- og alarmtjenester til fiberkabelen. I tillegg forvalter datterselskapet Altibox Danmark 10 000 kunder i Danmark.

Fiberkabel kan overføre signaler med lysets hastighet og graves helt frem til kundene. I motsetning til den tradisjonelle kobberkabelen, eller coaxkabelen hvor kapasiteten ofte påvirkes av naboens internettbruk eller tv-titting, får du med fiberkabel full kapasitet, alltid. En fiberkabel kan sammenlignes med en 8-felts motorvei med fri fartsgrense. Mulighetene er nærmest ubegrenset, og gir tilgang til tjenester med mest mulig innhold, bruk av ny teknologi og internettlinjer med svært høy hastighet.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com