TEST: iPhone 3Gs er en middels businessmobil

iPhone 3Gs er bedre en forgjengeren, men det er programvareoppgraderingen 3.0 som er den store nyheten. Negativt at multimediatelefonen ikke har radio og dessuten går fort tom for strøm.

Den nye iPhone 3Gs er betydelig raskere enn iPhone 3G, og en drøm å surfe med, men hvis du ikke er så opptatt av litt raskere surfing og oppstart av programmer eller videofunksjon, kan du beholde din Iphone 3G. Uansett hva du gjør; oppgrader til 3.0!

Les også: Se unike bilder av den første iPhone-prototypen!

Hvor er radioen? Det virker merkelig med en mulimediatelefon uten radio. Dette er et stort savn!

Videofunksjonen er veldig brukervennlig og enkel. Det er autofokus, men har ikke “følgefokus”. Lysinnstillingene følger derimot lyset i motivet. Man kan også redigere videoen etterpå ved klippe bort det du ikke vil ha med.

Kameraet er oppgradert fra 2 til 3 megapiksler, noe som fortsatt ikke er all verden, men det  holder til det meste. Autofokus er på plass og fokuset kan flyttes med fingeren til den delen av bildet man måtte ønske. Blitz er det ikke i kameraet, noe som gjør det håpløst å ta bilder så lenge det ikke er bra lys.

Talekommando er på plass. Man kan si hvem man vil ringe til og til og med fortelle hvilken spilleliste eller sang Ipod skal spille, men tviler på at dette blir noe særlig brukt. Jeg bruker heller skjermen enn å gå og snakke til telefonen.

Internettdeling er nå mulig. Det har vært veldig frustrerende at dette ikke har vært mulig før, men nå som dette er på plass, gjorde de det også veldig enkelt og brukervennlig, som alt annet.

De av oss som ofte mottar store vedlegg vil merke stor forskjell. Forgjengeren kræsjet oftere når man fikk mail med store vedlegg, dette fungerer nå mye bedre, selv om veldig store vedlegg fortsatt krasjer telefonen, men det skulle bare mangler, det er tross alt bare en telefon.

Åpning av vedlegg som doc, xls og pdf går også betydelig raskere.

For de av oss som er ute og løper litt, er det støtte for Nike+

Alt i alt en fantastisk multimediatelefon med enkle menyer og god skjerm.

De funksjonene du ikke finner på telefonen, finnes garantert på App Store. Finner du det ikke her har man meget spesielle og sære ønsker.

IPhone 3Gs er likevel en middels businessmobil. Du finner sikkert bedre businessløsninger med Windows Mobile og Android, men ingen slår den ekstreme brukervennligheten til iPhone. Det skal Apple og Steve Jobs (bildet) ha ros for!

Pluss 🙂

 • Betydelig raskere
 • Video
 • Ekstremt brukervennlig

Minus 🙁

 • Ikke radio
 • Går fort tom for strøm
 • Dyr

3 kommentarer om “TEST: iPhone 3Gs er en middels businessmobil

 1. Det fnnes radio apps for Iphone 3gs til 39 kr.

  http://www.wunderradio.com/

  Med dette vidunderet får du inn alle de kjente norske radio kanalene. Når det gjelder batteri levetid, er mobilen ganske super. Hørte på musikk i 3 timer med høytalerene på. Det var i går. Den trenger fremdeles ingen ladning. Eneste minus med denne telefonen er at den ikke har blitz/lys til fotografering.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com