Kan dette mobilprogrammet redde musikkbransjen?

Spotify har nylig lansert sine mobile tjenester for iPhone og Android, med Symbian rett rundt hjørnet. Det lover godt.

Genistreken til Spotify er at deres applikasjon er gratis og enkel å laste ned, men … du må ha et Premium abonnement til 99 kroner måneden for å bruke applikasjonen.

Dermed har Spotify (sannsynligvis) opplevd en strøm av nye betalende kunder.

Du kan velge mellom å streame musikk og da få tilgang til hele Spotify sin ganske imponerende musikk katalog, eller du kan lage spillelister som du enkelt synkroniserer over til mobiltelefonen med det trådløse nettverket du har hjemme. Da slipper du kostnaden med datatrafikk og ikke minst strømforbruket ved å streame over mobilnettet.

Samtidig annonserte eierne bak WIMP-prosjektet denne uka at de også ønsker å lage en mobil applikasjon lignende det Spotify har gjort.

Nokia, Sony Ericsson og andre har tidligere prøvd å lansere mobile musikktjenester hvor man kjøper musikk over SMS og lignende uten noe spesiell suksess. Hva skiller dette fra tidligere forsøk?

Jo, her har vi en uavhengig tjeneste som fungerer likt uansett om du sitter foran Mac-en din, jobb PC-en eller mobiltelefonen. Det er ingen snakk om DRM eller formater som låser deg til en type utstyr fordi du i praksis ikke kjøper musikken, bare en rett til å aksessere musikken hvor som helst, når som helst.

Det ser ut til at Spotify og WIMP har lykkes å lage løsninger som er enklere og bedre enn piratene, og nå som de også kommer ut på mobiltelefonene, så kan dette kanskje være det som kan få folket til å slutte med piratkopiering?

Jeg tror det. Ihvertfall så lenge musikkbransjen ikke blir griske og begynner å legge restriksjoner på bruk, eller krever for mye betalt. I fremtiden vil du ikke sitte på mange gigabyte med musikk … du vil ha den tilgjengelig uavhengig av maskin eller terminal og da er ikke piratkopiering noe brukervennlig alternativ i lengden.

5 kommentarer om “Kan dette mobilprogrammet redde musikkbransjen?

  1. hvor laster man ned daaaa.??.

  2. For det første, takk for at du kommenterer på en tre år gammel artikkel som fortsatt stiller et dagsaktuelt spørsmål 😉

    Så som svar på spørsmålet ditt: Din lokale app store.

    Du finner Spotify i iTunes App Store, Google Play, Windows Store eller Ovi Store.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com