LG hiver seg på Android-bølgen

LG har lansert sin første Android baserte mobiltelefon, kalt LG-GW620. Denne blir tilgjengelig i det europeiske markedet i fjerde kvartal.

Om det inkluderer Norge gjenstår å se. Hva er så annerledes med denne telefonen i forhold til de som allerede er i markedet? Og hvordan kan bedriftsmarkedet utnytte denne telefonen?

Det begynner etterhvert å bli flere aktører som satser på Google sin Android plattform. Fra før har vi HTC som denne våren og sommeren har lansert Android baserte telefoner på rekke og rad, HTC Magic, Hero og Tattoo. HTC har siktet seg inn på forbrukermarkedet ved å fjerne tastaturet de hadde på HTC Dream, og fokusere på multimedia og utvikle sitt eget lekre grensesnitt.

Generelt sett har vel de fleste journalister og analytikere sett på Android som et system for forbrukermarkedet, mer en konkurrent til iPhone og Symbian enn til forretningsorienterte løsninger som BlackBerry og Windows Mobile.

Så kom Motorola i slutten av forrige uke med det flaggskipet de håper skal redde deres mobildivisjon, nemlig Motorola CLIQ/DEXT. En Androidbasert telefon med uttrekkbart tastatur. Med sitt MOTOBLUR grensensitt mot sosiale nettverk og dette store tastaturet flørter de dermed med både forbrukermarkedet og bedriftsmarkedet.

Men Motorola skulle ikke få være alene i forsøket på å smelte samme de to markedssegmentene lenge før LG kom på banen og lanserte sin telefon; En nesten identisk utseende modell med det berømte uttrekkbare tastaturet vi Exchange brukere har lært oss å elske fra Windows Mobile-verden.

LG har vært sparsomme med informasjon, men det som ihvertfall ser ut til å være sikkert er at det er en 3 tommers berøringsskjerm med et relativt rendyrket Android grensesnitt.

Vi kan også se at tastaturet har helt annerledes oppsett enn Motorola sitt. Motorola har valgt å skvise inn en stor D-pad på venstre side og dermed forskjøvet tastaturet mer til høyre, mens LG har god plass mellom knappene og heller satset på mer tradisjonelle opp/ned og frem/tilbake piltaster.

Samtidig kunne vi lese i en litt mindre artikkel at den svenske programvare- og kompetansebedriften Enea skal starte et kompetansesenter for Androidutvikling. Enea ser for seg å blant annet lære opp utviklere i hvordan man kan utnytte Android-plattformen og integrere den med forretningsløsninger.

Det er altså antagelig ikke lenge før man vil se det poppe opp CRM-klienter, timeregistreringssystemer og lignende til Android, akkurat som man har sett på Windows Mobile.

I og med at all utvikling mot Android skjer i Java, trenger man ikke mye opplæring av utviklere, eller kjøpe inn dyre utviklingsmiljøer for å komme i gang med utviklingen heller, så her er bordet duket for mye spennende fremover, både for profesjonelle bedriftsløsninger og forbrukerløsninger.

En kommentar om “LG hiver seg på Android-bølgen

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com