Nordmenn vil ha enkle mobiltelefoner

58,6 prosent av nordmenn bruker ikke mobilen til annet enn tale og SMS. Dette viser en fersk undersøkelse. Jarle Alvær i Chess mener tallene er oppsiktsvekkende og bærer et skjær av ironi.

Hva brukes mobilen til, spurte Chess nylig det norske folk. Undersøkelsen, som er gjennomført sammen med InFact.

De fleste mobilbrukere klarer seg fint uten alle ekstrafunksjonene på mobiltelefonen. Over halvparten av alle mobilene som produseres trenger ikke mer enn SMS og tale. Det mener markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær.

– Det er en liten andel som bruker mobilen til nettsurfing og nedlastning av musikk, men ut fra tallene kan vi se at nesten seks av ti av alle mobilene som produseres kun trenger tale og SMS-funksjon. I stedet kan det virke som om fokuset har vært på å lage de mest avanserte telefonene, forteller Alvær.

– Jeg tror vi snart vil se en endring der mobiltelefonene ikke lenger blir mindre og mindre, samtidig som de fylles med masse funksjoner. Det forbrukere vil ha er en størrelse de kan håndtere og ikke flere funksjoner enn de gidder å sette seg inn i, fortsetter han.

2 kommentarer om “Nordmenn vil ha enkle mobiltelefoner

  1. Det er ikke så lett å surfe kreativt på en så liten enhet som mobilen. Den type surfing mobilen imidlertid kan være nytig til, er telefonkatalog, geografisk veivisning, søk på produktnyhter og lignende. søk på lokale tilbud, forestillinger, underholdning osv. Hvis mobilen kunne legges bedre tilrette for slike oppslagssøk, tror jeg mange kunne bruke mulighetene mer.

    Leksikon og lignende er også nyttig. Alle disse tingene vet jeg finnes, men neppe under en lettbrukendes meny.

  2. Det finnes masser av mobilvennlige websider og webtjenester! De er bare ikke spesielt godt markedsført desverre…

    Jeg har samlet mange av dem her: http://androidforum.no/start/

    (gå til den URL’en fra en mobiltelefon og du får en mobilvennlig layout!)

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com