Verdens raskeste SMS-tommel får 100.000 kroner

Er du kjapp på SMS? Snart går norgesmesterskapet i SMS-skriving av stabelen. Målet er å få en kandidat som kan bli verdensmester.

I fjor arrangerte Telekiosken landets første NM i SMS og Sonja Kristiansen (20) fra Stavanger tastet inn til bestetid like bak verdensrekorden. Nå ønsker Telekiosken en norsk verdensmester og frister med 100.000 kroner.  Samtidig deler kjeden ut tusenvis av mobiler til deltakerne.

“The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human”.

Dette er den offisielle Guinness World Records SMS-teksten på 160 tegn som deltakerne skal taste når Telekiosken for andre år på rad arrangerer NM i SMS.

Verdensrekorden lyder på 41,40 sekunder og tilhører Jeremy Sng Gim fra Singapore. Deltakerne kan bruke sin egen mobiltelefon, men må ha standard tastatur og ordbok slått av.

Ønsker Norge på SMS-kartet
I det første landsdekkende NM i SMS vant Sonja Kristiansen med tiden 46,06 sekunder. Det er under fem sekunder bak verdensrekorden. Hun har i flere treningsforsøk senere tastet teksten raskere enn verdensrekorden.

– Det blir vanskelig, men slett ikke umulig å slå verdensrekorden. Det viktigste blir å holde orden på nervene nå som man kan vinne en stor pengepremie, sier Sonja Kristiansen.

Telekiosken opplevde at NM i SMS ble en stor suksess allerede i sitt innledende år og at arrangementet ga grobunn for nye SMS-talenter. I år ønsker Telekiosken at verdensrekorden ryker og håper pengepremien på kroner 100.000 fører til at mange legger seg i hardtrening.

6 291 000 000 SMS i 2008
SMS er en svært utbredt og populær kommunikasjonsform spesielt blant ungdom, og SMS-bruken øker hvert år. I 2008 ble det sendt nesten 6,3 milliarder SMS i Norge. Det er en økning på ni prosent sammenlignet med året før.

– SMS er også en populær kommunikasjonsform i resten av verden. Hvis verdensrekorden ryker, vil dette for alvor bli lagt merke til internasjonalt. Det er mange talenter der ute, og vi tror det er en god mulighet for at en person blir 100.000 kroner rikere, sier markedssjef Arild Kjærnli i Telekiosken.

Gir bort tusenvis av mobiler
Man trenger ikke være like rask som de aller beste for å vinne flotte premier. Telekiosken gir bort tusenvis av Nokia 1208 til de som møter opp og deltar i konkurransen.

For å kvalifisere seg til finalen på Oslo City 14. november, må man skrive den offisielle teksten raskest i regionen der man bor. Den innledende kvalifiseringen er delt opp i seks regioner og gjennomføres over to lørdager i oktober hos Telekiosken på kjøpesentre over hele landet.

Lørdag 17. oktober kan alle som bor på Østlandet og i Oslo og Akershus møte opp på hvilken som helst Telekiosk i disse regionene og forsøke å kvalifisere seg til finalen. Lørdagen etter er det alle som bor i Sør-Norge, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge sin tur. Vinnerne i disse regionene går videre til finalen på Oslo City.

Norgesmesteren får 10.000 kroner, en terrengsykkel og en Nokia-telefon. De øvrige finalistene mottar hver sin Nokia 5130 og WeSC hodetelefoner.

Fjorårets finalister og resultater
1. Sonja Kristiansen, Stavanger 0:46:06
2. Torbjørn Fallet, Asker 0:54:59
3. Tor Harald Pedersen, Tromsø 1:09:25
4. Ingvild Nordal, Namsos 1:11:34
5. Karim Dassouli, Kristiansand 1:29:18

2 kommentarer om “Verdens raskeste SMS-tommel får 100.000 kroner

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com