Telenor-direktør slutter

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas mener Trond Westlie (bildet) er en av landets fremste finansdirektører. Nå slutter han i Telenor.

Finansdirektør Trond Westlie forlater Telenor for å begynne som finansdirektør i A. P. Moeller – Maersk Group.

Westlie har arbeidet i Telenor i fem år og vært sentral i Telenors konsernledelse. Han slutter i Telenor den 31. desember 2009.

– Vi gleder oss over Trond Westlies nye jobb, men det er ikke med lett hjerte vi gir slipp på ham. Han er en kapasitet både som finansdirektør og som medlem av konsernledelsen. Jeg anser ham for å være en av landets fremste finansdirektører, samtidig som han er en markert leder i Telenor og en god rådgiver, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

– Vi ønsker ham all mulig suksess i den nye jobben og er helt sikre på at også Maersk vil sette pris på hans gode kvaliteter i årene som kommer, sier Baksaas.

Trond Westlie har arbeidet fem år i Telenor. I den perioden har selskapet ekspandert og vokst kraftig. Antallet mobilabonnenter har i den samme perioden vokst fra ca 67 millioner til 168 millioner kunder. Westlie har vært en sentral bidragsyter i denne internasjonaliseringsfasen. Samtidig har han bidratt til å utvikle og profesjonalisere finans- og regnskapsfunksjonen i Telenor. Blant annet har Telenor gått bort fra en tradisjonell budsjetteringsprosess til et system med rullerende kvartalsvise prognoser. Det hever presisjonen og reduserer usikkerheten i økonomistyringen i Telenor.

– Telenor er et av de mest spennende selskapene for en finansdirektør i Norge. Det er få, om noen norske selskaper som kan vise til en like vellykket internasjonal ekspansjon. Derfor var det ingen lett avgjørelse å forlate selskapet, men utfordringene og mulighetene i Maersk er så spennende at de måtte jeg ta, sier finansdirektør Trond Westlie.

– Jeg kommer til å følge Telenor fra sidelinjen og er sikker på at selskapet vil fortsette sin suksess, også i årene som kommer, sier Trond Westlie.

Trond Westlie vil fortsett som finansdirektør frem til 31. desember.

Telenor starter umiddelbart arbeidet med å finne hans etterfølger.

3 kommentarer om “Telenor-direktør slutter

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com