Politiet får mobil løsning for kontroll av kjøretøy

TØNSBERG: Utrykningspolitiet får nå et godt mobilt arbeidsverktøy. Snart vil kontroll av kjøretøy foregår ved hjelp av mobile håndterminaler (PDA-er) og tjenesten mobil inspeksjonsløsning for kjøretøykontroll.

Dette ble kjent i dag under IT-tinget som ErgoGroup nå arrangeres i Tønsberg.

ErgoGroup sier de vil gjøre det langt enklere, raskere og sikrere for Politiet å foreta nødvendige kontroller av kjøretøy ute på veiene i Norge.

ErgoGroup har i samarbeid med Telenor utviklet den nye tjenesten som baseres på inntasting eller fotografering av bilskilt for så å gjøre automatiske oppslag til systemer som for eksempel Autosys.

Tjenesten bidrar til at politiet kan effektivisere sine kontroller i forhold til årsavgift, om kjøretøy er stjålet og generell informasjon om eier av kjøretøy. Løsningen gjør det dermed mulig for politiet å kontrollere hvor mange prikker føreren av et kjøretøy har.

Politiet skal i første omgang gjennomføre et pilotprosjekt der 14 UP-patruljer i Møre og Romsdal, Hordaland, Follo og Østfold tester systemet over en fire måneders periode.

–    Vi er glade for at vi med denne tjenesten kan bidra til at både offentlige og private virksomheter kan utføre tilsyn og kontroller mer effektivt og på en sikrere måte enn tidligere og dermed frigjøre kapasitet og ressurser. ErgoGroup har lenge innsett at geografisk uavhengige virksomheter i stadig større grad etterspør mobile løsninger som gjør hverdagen langt mer fleksibel og effektiv for medarbeiderne og mobile konsepter er derfor et av våre satsningsområder, sier administrerende direktørTerje Mjøs i ErgoGroup.

Mobile løsninger som inspeksjonsløsninger har høy brukskvalitet som bidrar til:

  • Flere transaksjoner utført per dag
  • Kortere ledetid gjennom verdikjeden
  • Redusere feil
  • Øke datakvaliteten
  • Redusere behovet for dokumentasjon

–    Samarbeidet med ErgoGroup og Telenor har i mange år vært tuftet på at begge organisasjonene skal utnytte sin kompetanse maksimalt til kundens fordel. Tjenesten som nå er utviklet for Politiet er et eksempel på det, sier Abraham Foss, leder for bedriftsmarkedet i Telenor Norge.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com