Flere spiller Lotto med mobilen

Norsk Tipping opplever en sterk vekst på bruk av mobilen til spill. Selskapet har utviklet en plattform for detektering av håndsett som gjør at 75 prosent av terminalene i markedet støttes.

Men ennå kan du ikke spille med iPhone.
– Vi jobber nå med å tilpasse en løsning for iPhone, sier pressetalsmann Magne Vikøren.
– Vi ser at vi er nødt til å være på den plattformen også, så i løpet av kort tid vil iPhone-brukere også få anledning til å tippe og oddse mobilt.

Beskjedent volum

Fremdeles er volumet som skjer via mobiltelefoner beskjedent i forhold til summen av det norske folks spillevillighet (som er 10 milliarder i året). Men dersom vekstraten fortsetter vil det ikke være mange årene før dette blir en virkelig viktig kanal. I følge I følge Magne Vikøren var omsetningen på 70 millioner i fjor. – Slik det ser ut til nå i år vil vi passere godt over 100 millioner kroner, sier Vikøren.
I sin halvårsrapport for første halvdel av 2009, fastlår administrerende direktør i Norsk Tipping, Torbjørn Almlid, at salget over Internett og mobiltelefon øker med 27,8 prosent fra første halvår i fjor. Det står nå for 10,6 prosent av den totale omsetningen.

Brukeropplevelse
Mye av veksten skyldes antagelig enkelheten. For å komme i gang med spill, sender spilleren ”SPILL” til 1960. Tilbake kommer en link til et program de kan laste ned, og så er det bare å sette i gang.
Pål Bergersen leder mobilsatsingen til Norsk Tipping. Han understreker behovet for å skape en god brukeropplevelse som en av de sterkeste drivkreftene bak tjenesten og måten den er utviklet på.
– Arbeidet med håndsett og tilpassning til denne floraen er en kontinuerlig prosess for oss og andre aktører som leverer innhold på denne måten, (så) vi har valgt å fokusere på åpne plattformer, Java og Symbian så langt, uttalte Bergersen til mobilen.no i sommer.
Det er spesielt hva gjelder brukervennlighet at iPhone kommer inn i bildet, sammen med andre berøringsskjermbaserte telefonkonsepter.
Bergersen mener at iPhone har tatt internett til et nytt nivå, og at mobilt internett får sitt lenge ventede gjennombrudd med Apple i førersetet.
Det statlige spillselskapet vil gjerne være med på turen, og Bergersen tror innovasjon og stadig fornyelse er nøkkelen til fortsatt suksess også i dette markedet.
– Norsk Tipping satser på fornyelse og innovasjon, og der er det naturlig at mobil- og internett er viktige satsingsområder, sa Bergersen til mobilen.no.

Fakta

Norsk Tipping

Norsk Tippings oppdrag er å tilby attraktive og ansvarlige spill innenfor en sosialpolitisk ramme. Norsk Tipping er lokalisert på Hamar og leverer spill og underholdning til det norske folk gjennom sine 4000 kommisjonærer. Drømmen om å vinne er visjonen, og vårt budskap er at vi gir folk muligheten til å realisere den drømmen. Overskuddet fra Norsk Tipping har siden starten i 1948 gått til samfunnsnyttige formål. Overskuddet blir fordelt mellom idrett, kultur og samfunnsnyttige og humanitære organisasjoner. Gjennom grasrotandelen kan nå også medlemmer og andre interesserte velge sin lokale klubb eller forening som mottaker av penger fra Norsk Tipping. Norsk Tipping er et heleid statlig aksjeselskap som er underlagt Kultur- og kirkedepartementet.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com