Tjenesten som gir deg gratis musikk på mobilen

Visste du at du kan lytte til og laste ned musikk helt gratis, og helt lovlig fra mobiltelefonen?

Det finnes en tjeneste som heter Jamendo som tilbyr dette via internett, iPhone og Android. Musikken er som sagt helt gratis, og det er ingen DRM beskyttelse.

For de som ikke kjenner til Jamendo, så er det en musikktjeneste som tilbyr musikk for nedlasting og streaming, helt gratis og helt lovlig! Hvordan i huleste kan de det spør du kanskje? Jo, ved at musikken som tilbys er utgitt etter Creative Commons lisensen.

Din Side har skrevet en omtale av Jamendo som kan være nyttig å lese. Dette er altså musikk gitt ut av relativt nye og ukjente artister som ønsker å promotere musikken sin på en ny måte, litt MySpace-tankegang på en måte.

Personlig synes jeg det er et stykke mellom perlene på Jamendo, men hvis du liker jazzinspirert elektronica musikk, så finnes det masse deilig musikk å lytte til, undertegnede anbefaler radio kanalene «Jazz» og «Lounge».

Så var det selve mobilklientene da. Akkurat som Spotify, har Jamendo hittil kun sluppet mobilklienter for iPhone og Android plattformene foreløpig.

Jamendo spilleren kan stort sett kun brukes til streaming av musikk, det er ingen offlinestøtte som i Spotify. Det du derimot kan, er å laste ned enkeltsanger til odel og eie. Sangene kommer da ned i Mp3- eller OGG -ormat.

Du kan lagre favoritter og lage deg spillelister i tillegg til å høre på «radiokanalene». Radiokanalene er basert på musikksjanger. Du kan også søke basert på artistnavn, tag eller en brukers spillelister. Jeg har ikke helt fått forståelsen for hvordan tagging er tenkt brukt, og føler ikke helt jeg får noen spesielt verdi ut av det. Søk på Artistnavn er også relativt dårlig, jeg klarte for eksempel ikke å søke opp Tryad/Try^d som er en av de mest populære artistene på Jamendo.

Overraskende nok er det ingen innlogging i Jamendo på mobilen, men hvis du har en konto på websidene hvor du har laget deg spillelister kan du altså søke opp din egen bruker derfra.

I motsetning til Spotify så vil du med Jamendo oppleve noen sekunders buffring når du starter en ny sang eller en ny radiokanal. Når du spiller en sang, har du flere knapper. Disse knappene lar deg hente opp sangteksten, lagre sangen som favoritt, til en spilleliste, sende link til venner eller laste ned sangen. Du kan hoppe til neste sang, men ikke spole i sangen.

Alt i alt, er nok ikke dette noen reel konkurrent til Spotify, WIMP, Pandora eller Imem, men en kjekk tjeneste for oss som liker å høre på og oppdage litt alternativ musikk. Og hvis du hører på over WiFi, eller har en god dataplan, så er det helt gratis!

Spilleren kan lastes ned fra Android Market eller iTunes App Store.

Mobizmag.no samarbeider med Norsk Androidforum.

3 kommentarer om “Tjenesten som gir deg gratis musikk på mobilen

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com