TEST: Dommen over Nokia E75

E75 har et gammelmodig utseende med en liten skjerm og et gammeldags flatt nummerisk tastatur, så forhåpningene var ikke store ved første øyekast.

I hånden virket den solid og ved en liten vridebevegelse kommer det frem et ”fullt” tastatur og skjermen sklir til side. Den elegante skråstilte skjermen fra N97 savnet jeg.

En liten gjennomgang av bruksanvisningen sammen med telefonen gjorde at jeg, for første gang i nyere tid, satte pris på en skrevet bruksanvisning. Den oppmuntret til videre bruk både til gjennomgang og som oppslagsbok for alle funksjonene som er i mobiltelefonen.

E75 er en av de mange telefonene som har alt, til og med internettradio. Minne derimot er mangelvare, det følger riktignok med en brikke på 4GB (som kan byttes ut til 16 GB) med mitt bruk blir dette raskt brukt opp.

Med pekerstyrt menyvalg er oppsett av de forskjellige funksjonene som e-post osv. forholdsvis enkelt. Lesing av Internettsider krever litt pugging av snarveier noe som egentlig burde tilhøre fortiden, men gikk enklere enn forventet.

Forsidebilde med skreddersydde meny for mine mest brukte funksjoner er uunnværlig. Tastelåsen aktiveres med det vanlige Nokia-tastene (menytast etterfulgt av stjerne) dette gitargrepet er nesten håpløst med de flate udefinerte tastene på det numeriske tastaturet, så glidebryteren på N97 er et savn.

Totalt sett ser jeg på E75 som en N97-”wannabe”. Samtlige spesifikasjoner er dårligere:

 • Kamera på  3,2 kontra 5 megapikstler for N97
 • Hukommelse 50MB mot 32GB for N97
 • Skjermstørelse, oppløsning osv. osv.

Med en prisforskjell på cirka 1200 kroner ville jeg nok levd på suppe og grøt en tid for å få ”the real stuff”, men jeg skulle gjerne hatt med en like god bruksanvisning for N97.

Pluss 🙂

 • God bruksanvisning
 • Fullt tastatur
 • Solid bygget

Minus 🙁

 • Gammeldags
 • Flatt udefinert tastatur
 • Liten skjerm

2 kommentarer om “TEST: Dommen over Nokia E75

 1. Kan ikke huske sist jeg leste en bruksanvisning for en mobiltelefon.

  Fint at Nokia tydeligvis har en viss evolusjon når det gjelder bruksanvisninger, men hvis en bruksansvisning er nødvendig, er at grensesnittet godt nok gjennomtenkt?

 2. Jeg er enig med deg; jeg har selv ikke benyttet en bruksanvisning på mange år. Men det er slik at mange mennesker må ha bruksanvisning for å kunne bruke en mobiltelefon, PC eller annet digitalt stæsj. Ettersom dingsene blir stadig mer avanserte og infløkte kan det være nyttig å ha en bruksanvisning når man står fast. Selv for en ekspert? 😉

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com