Twitrer i vei fra mobiltelefonen

Twitter-bruken brer om seg. Mobizmag.no har vært på seminar der alle spørsmål fra «salen» ble tatt via Twitter fra mobiltelefonen og bærbare-PC-er.

Verdens første GTD (Getting Things Done) Tweetup arrangert. Arrangørene Morten Røvik og  Frode Odegard fikk samlet rundt 70 mennesker for å snakke om GTD som er en metode for å organisere oppgaver i livet ditt. På norsk kalles metoden ofte «Få ting gjort».

Stort sett alle deltakere på seminaret hadde hørt om det via Twitter, og kom derfor som en følge av at noen andre de følger på Twitter hadde skrevet om seminaret. Slike samlinger som blir arrangert på folkemunne via Twitter, kalles som regel en Tweetup.

Foredragsholdere var Frode Odegard og Todd Brown.

Todd Brown deltok fra London via Skype. Jeg må vel innrømme at jeg var ganske skeptisk til hvordan det skulle fungere, men takket være et imponerende teknisk opplegg, fungerte det overraskende bra. Todd deltok til og med på Q&A-sesjonen på slutten av seminaret.

Jaha… og hva har dette med mobilitet lurer du kanskje nå!?

Jo, siste del av seminaret var altså en Q&A sesjon (spørsmål fra salen)… men siden arrangøren, Morten Rørvik, er en svoren Twitter-entusiast så skulle alle spørsmål sendes inn via Twitter under seminaret. Dermed tvitret folk i vei fra sine mobiltelefoner og bærbare PC-er og en direkte Twitterfeed ble vist på storskjerm så alle kunne se. Mange av spørsmålene som dukket opp var også relatert til mobilitet. Hvilke GTD-løsninger finnes det der ute for iPhone, Android og Windows Mobile var et stort tema.

Anbefalinger til programvare var Omnifocus (kun iPhone), synkronisering av Oppgaver i Exchange (kun Windows Mobile), Shuffle (kun Android) og Remember The Milk (iPhone, Android og Windows Mobile).

Det ble ikke sagt i så tydelige ordelag av de på scenen igår, men jeg er ganske så overbevist om at skal du få skikkelig utnyttelse av GTD, ikke bare på dag jobben men også ellers i livet, er det å kunne trekke med deg GTD ut på mobiltelefonen et absolutt krav.

Les mer om GTD på websiden ProduktivOslo. Jeg har tenkt å prøve meg selv på GTD, så lisens til Remember The Milk vil bli kjøpt inn straks. Følg med her på Mobizmag.no, og på min Twitterfeed når jeg får noen erfaringer med hvordan det går.

En kommentar om “Twitrer i vei fra mobiltelefonen

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com