Her er den nye Microsoft-sjefen

Hege Skryseth er utnevnt til ny administrerende direktør i Microsoft Norge. Hun er i dag konsernsjef for Geogroup og administrerende direktør for Geodata.

Fredag erfarte Computerworld (på papir) at Hege Skryseth ville bli ny Microsoft-sjef. Verken Microsoft eller Skryseth ville bekrefte dette. Avtroppende kommunikasjonsdirektør Eirik Lae Solberg sa derimot til avisen at selskapet ville offentliggjøre navnet på den nye sjefen i løpet av en måned eller to …

I dag var det et møte i Microsoft Norge der de ansatte ble informert om hvem som blir deres nye sjef.

Skryseth sammen 20 års erfaring fra IT-bransjen. Skryseth begynner i sin nye rolle 4. januar neste år. For henne blir det som å komme hjem igjen. Skrysteh har jobbet i selskapet i ni år tidligere før hun ble Geodata-sjef.

Hun tar over for Knut Aaserud som ble telekomsjef i Micosoft. Se egen sak sak i Mobizmag.no om dette.

– Skryseth har en solid bakgrunn fra viktige posisjoner i IT-bransjen med erfaringer både fra Norge og internasjonalt arbeid som gjør henne svært godt kvalifisert til jobben. Vi er svart glade for å få henne med på laget, sier Klaus Holse Andersen, som er sjef for Microsoft i Vest-Europa.

Hege Skryseth kjenner Microsoft godt. Fra 1992 til 2004 hadde hun flere ulike roller i Microsoft Norge, sist som leder av storkundeavdelingen. Som administrerende direktør i Geodata har Skryseth hatt ansvaret for en omfattende omorganisering av selskapet og samtidig oppnådd sterke resultater. Hun har de siste årene også samarbeidet tett med ledergruppen i ESRI Inc, som er den globale markedslederen innenfor geografiske informasjonssystemer.

– Dette er en enestående mulighet, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene sammen med nye og gamle kolleger. Microsoft har en unik posisjon i IT-bransjen, og teknologien som utvikles av Microsoft og samarbeidspartnerne har stor betydning for utviklingen i resten av samfunnet, sier Skryseth.

Skryseth engasjerer seg også for å sikre IT-næringen gode rammebetingelser. Hun har blant annet sittet i både den nåværende og forrige IT-ministerens rådgivende e-Norge forum og vært nestleder i styret i IKT-Norge.

– IT-bransjen er Norges tredje største næring og den næringen som har størst betydning for produktivitetsutviklingen i offentlig og privat sektor. Jeg er overbevist om at vi som næring har mulighet til å spille en avgjørende rolle i utviklingen av kunnskapssamfunnet. I min nye rolle ønsker jeg å bidra til formidle dette og til å sikre rammebetingelser som bidrar til utviklingen av IKT-bransjen, sier Skryseth.

Skryseth har en MBA fra Norges Handelshøyskole (NHH) og en Bachelor fra BI.

En kommentar om “Her er den nye Microsoft-sjefen

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com