Telenor og Altimo skaper vekstmarkeds mobiloperatør

Telenor og Altimo (Alfa-Gruppens telekomselskap) slår sammen sine eierandeler i VimpelCom og Kyivstar G.S.M. for å skape en ny, ledende vekstmarkeds mobiloperatør.

Klokken 10.00 mandag skal det være en pressekonforrasne på Fornebu om sammenslåingen. Konferansen vil ble sendt direkte over internet. Opptak vil ikke bli tilgjengelig denne gang. Konferansen er også tilgjengelig via mobiltelefoner med 3G, GPRS or EDGE.

For mobilvideo: SMS kodeord telenor til 2229 eller +47 99454510 fra utlandet.

Se presentasjonen Baksaas skal holde.

Partene har inngått en avtale om å slå sammen sine eierandeler i OSJC VimpelCom (børnotert på NYSE) og Kyivstar G.S.M. i en ny, felles eid mobiloperatør, VimpelCom Ltd. Det sammenslåtte selskapet vil tilby høykvalitets integrerte teletjenester i Russland, Ukraina og andre CIS-land, så vel som i Georgia, Vietnam, Kambodsja og Laos. VimpelCom Ltd. vil søke å utvide sine operasjoner til andre raskt voksende markeder i Europa, Asia og Afrika, med mål å bli en av verdens ledende aktører i bransjen.

VimpelCom Ltd. er registrert på Bermuda og vil få hovedkontor i Nederland og bli børsnotert på New York Stock Exchange (NYSE).

I følge Telenor er fordelene ved den foreslåtte transaksjonen inkluderer blant annet:

  • Etablering av en ledende vekstmarkeds mobiloperatør med betydelige vekstmuligheter i både hjemmemarked og internasjonalt.
  • Deltakelse i verdiskapning gjennom felles styring av de sammenslåtte selskapene.
  • Attraktive utbyttemuligheter fra kontantgenererende russiske og ukrainske selskaper.
  • Harmonisering av Telenors og Altimos framtidige interesser i Russland og Ukraina i et børsnotert selskap.
  • Avvikling av alle utestående konflikter mellom Telenor og Altimo.

Partene er enige om å stanse alle pågående rettslige prosesser og trekke eller forlike dem før transaksjonen fullføres. Styringsstrukturen i VimpelCom Ltd. er utformet for å betydelig redusere muligheten for nye konflikter mellom aksjonærene.

– Gjennom denne transaksjonen er Telenor stolte av å kunne være med på å skape en av de mest konkurransedyktige og viktige aktørene innen området mobilkommunikasjon. VimpelCom Ltd. vil få rikelig med muligheter til vekst og verdiskapning til fordel for alle aksjonærer. Gjennom å snu en femårig konflikt til et spennende foretak for framtiden, er vi glade for å kunngjøre en avtale som vil sette oss i stand til å fokusere helt og fullt på langsiktig verdiskapning for selskapet og legge alle tidligere uenigheter bak oss. Vi oppfordrer alle øvrige aksjonærer i nåværende VimpelCom til å støtte den foreslåtte transaksjonen og delta sammen med oss i å skape det nye VimpelCom Ltd, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Alexei Reznikovich, CEO i Altimo, sier:

– Dette er virkelig en historisk dag for våre selskaper. Vi ser at en ny stjerne er kommet til syne på den globale telekomhimmelen. Altimo og Telenor har gått sammen om å skape en virkelig ledende aktør i telekommarkedet, i alle aksjonærers og abonnenters interesse. Det nye selskapet vil ha en uovertruffen erfaring i å tilby moderne telekommunikasjonsløsninger i sterkt konkurranseutsatte miljøer. I tillegg vil det nye selskapet være finansielt solid og derfor mye mer attraktivt for investorer over hele verden, som ser etter stabile investeringsmuligheter. Vi er sikre på at denne sammenslåingen vil øke aksjonærverdien i det nye selskapet betraktelig.

Ny sjef
Partene vil offentliggjøre valget av øverste leder (CEO) av VimpelCom Ltd. forut for lanseringen av tilbudet (Exchange Offer).

Partene vil fortsette å støtte seg på ekspertisen og erfaringen til toppledelsen  i selskapene i Russland og Ukraina når den gjenstående del av det nye selskapets forretningsstrategi og ledelsesstruktur ferdigbehandles

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com