Få gratis internett på PC-en og mobilen når du tar taxi

Koble deg opp med PC-en eller mobilen gratis til internett når du tar taxi. Et pilotprosjekt i Halden er første skritt mot at det blir full bredbåndsdekning i alle norske taxier.

Bak det spennende pilotprosjektet står MobilData og Telenor.

– Mange bruker mye tid i taxi til og fra møter i løpet av en arbeidsuke, og med nettilgang kan du koble opp PC-en og utnytte tiden mer effektivt. Vi tror mange taxieiere vil se hvilken merverdi dette gir kundene og at løsningen dermed brer seg ut til andre byer, sier kjedeleder Espen Takla i MobilData.

Ifølge MobilData blir mobiltelefoner stadig mer avanserte og kan brukes til en rekke underholdningstjenester via internett, eksempelvis Facebook, YouTube, Spotify, nyhetssøk osv. Nå kan taxipassasjerer nyte denne underholdningen gratis.

De fire taxiene som omfattes i pilotprosjektet er utstyrt med mobile bredbåndsroutere, og passasjerene kan med et par tastetrykk koble seg til det trådløse nettet. Bilene er tydelig merket på utsiden slik at dette blir en konkurransefordel for taxiene som omfattes av ordningen.

– Allerede nå ser vi at kundene er kjempefornøyde med gratistjenesten, og vi tror også taxinæringen i Norge for øvrig raskt får øynene opp for dette tilbudet. Taxinæringen må drive produktutvikling på lik linje med andre bransjer, sier daglig leder Bent Skogli i Halden Taxi.

Tilrettelagt for mobilitet
Etterspørselen etter mobilt bredbånd har skutt i været, og stadig flere ser fordelene med å kunne bruke internett stedsuavhengig. I tillegg er dekningen svært god over hele landet. Telenor har nå en 3G-dekning på 86 prosent i Norge og turbo-3G-dekning i og rundt alle de store byene, i tillegg til eksempelvis populære utfartssteder og hytteområder.

Dersom du er langt utenfor allfarvei kan man likevel koble seg til internett via det mobile bredbåndet med god hastighet (EDGE).

– Vi er godt posisjonert for å tilby taxipassasjerer bredbåndstilgang. Nettet er svært stabilt og raskt. I tillegg er overgangen mellom de ulike databærerne i nettet helt sømløs. Det betyr at taxipassasjerene kan være på nett helt uten avbrudd eksempelvis fra Oslo sentrum til Gardermoen, sier salgssjef Kaare Høiland i Telenor.

FOTO: Vibeke Havenstrøm

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com