TEST: Mobilprogrammet som hjelper deg å huske bedre

Huskelister og oppgavelister er en godt utprøvd metode for å få ting gjort. Problemet er bare ofte at man glemmer igjen listene på stuebordet eller kontorpulten, og at de sjelden blir oppdatert. Det kan mobiltelefonen din hjelpe deg med!

I lys av «Få Ting Gjort« seminaret jeg var på, har jeg begynt å se på tjenester for å lage huskelister og få dem med ut på mobiltelefonen. Den mest fleksible tjenesten jeg fant har det originale navnet Remember The Milk… men ikke la deg kimse av det morsomme navnet, tjenesten er fleksibel og profesjonelt gjennomført.

Remember The Milk (RTM) er i utgangspunktet en nettbasert tjeneste som du aksesserer via nettleseren din. Tjenesten gir deg muligheten til å lage så mange lister du bare orker, hver oppgave kan prioriteres, tagges, ha en tidsfrist, estimat, notater og tilhøre en lokasjon.

Dette er forsåvidt ikke spesielt originalt, men det er all funksjonaliteten rundt som gjør RTM så genialt. Du kan integrere RTM med Gmail og Google Kalender og du kan få varslinger på e-post, øyeblikksmeldinger (GoogleTalk, MSN, Skype). Du kan knytte lokasjoner mot kordinater i Google Maps, og du kan dele lister med venner, familie eller kollegaer.

Så kommer vi til mobiltelefonen. For å få full utnyttelse av huskelister er det viktig å kunne ta dem med seg, det er enkelt hvis du bruker det kjente gule lapper systemet, eller en god gammeldags notatblokk, men ikke fullt så enkelt når du bruker en tjeneste på PC-en din.

Det har RTM gjort noe med. Du kan enkelt nå huskelistene dine via nettleseren på mobiltelefonen din. RTM har gjort all funksjonalitet tilgjengelig ved å gå til http://m.rememberthemilk.com/ Denne mobilvennlige websiden er så enkel at den fungerer fra alle moderne nettlesere uavhengig av mobil plattform.

Noe utviklerne bak RTM og mange brukere har oppdaget, er at selv om endel hevder at mobile applikasjoner er en dødende rase, så er det fortsatt slik at det er enklere og raskere å navigere seg igjennom en god mobil applikasjon, enn en nettside med små linker og tekst man skal prøve å treffe med fingeren.

Skal huskelister være noe du bruker og oppdaterer ofte, gjerne mange ganger om dagen, så må det være raskt, enkelt og frustrasjonsfritt å gjøre det. Derfor har RTM utviklet flere muligheter for å få huskelistene dine ut på mobiltelefonen.

For BlackBerry og Windows Mobile har de laget en tjeneste de kaller MilkSync som synkroniserer huskelistene mot den innebygde oppgave funksjonaliteten i telefonene.

For iPhone og Android har de gått enda lenger, der har de laget noen tykke fine applikasjoner. Disse applikasjonene inneholder alt av funksjonalitet og har fingervennlige menyer, knapper og lister. iPhone versjonen er nok en anelse mer gjennomtenkt og brukervennlig enn Android versjonen, samt at den er oversatt til norsk.

For å kunne bruke MilkSync og de mobile applikasjonene må kjøpe Pro abonnement hos RTM, den vanlige mobilvennlige websiden får du tilgang til uten å betale noen ting.

Pluss 🙂

  • Fleksibelt
  • Både web og klient
  • Tilgjengelig for alle plattformer

Minus 🙁

  • Mobilt webgrensesnitt lite fingervennlig
  • Må kjøpe Pro abonnement for mobil klient
  • Ingen Windows Mobile eller Symbian klient

Vurdering:
Mobil web versjon: [Rating:4/6]
Mobil applikasjon: [Rating:5.5/6]

3 kommentarer om “TEST: Mobilprogrammet som hjelper deg å huske bedre

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com