TEST: «Businessmobilen» som ikke er det

Forrige uke hadde Samsung lanseringsfest på Stratos (Se alle bildene!) og lanserte en drøss med nye mobiltelefoner, hovedsakelig telefoner med såkalte «touch»-skjermer.

Den billigste modellen i klassen «touch mobiler», var Samsung S5230. Dette er en liten og nett sak som Samsung beskriver slik selv:

«Samsung S5230 er den nye generasjonens mobiltelefon. Rene linjer og en 3″ stor berøringsskjerm gir mobilen et særpreget utseende. Med det innebygde 3,2 megapikslers kameraet og MP3-spilleren er telefonen et godt selskap på fritiden. Mobilen styres enkelt med det brukervennlige menysystemet og de tydelige ikonene»

Jeg er litt usikker på hva Samsung legger i den «nye generasjonen», men etter å ha brukt mobilen noen dager vil jeg anta at de snakker om en barnevennlig telefon, for det er en morsom og leken telefon, men den er absolutt ikke med på voksenleker.

Når du beføler telefonen, så gir den deg en form for respons (tactile feedback), men den føles litt umoden og fomlete… ikke i nærheten så følsomt og elegant som klassens mest sexy; HTC Hero.

Samsung velger å kalle den en berøringsskjerm, det er feil! Det er en trykksensitiv skjerm, ikke slik som du finner på iPhone eller HTC Hero. Likevel oppleves skjermen veldig presis og rask, mye bedre enn tilsvarende trykksensitive skjermer som du typisk finner på Windows Mobile telefoner.

Operativsystemet på S5230 er Samsungs eget proprietære, så per definisjon vil de fleste derfor ikke definere telefonen som en smart telefon. Med den manglende muligheten til å synkronisere på noen fornuftig måte, vil jeg heller ikke definere dette som noen business telefon. Det er ikke mulig å synkronisere direkte med Exchange. Sync ML følger med, men hvem bruker det idag?

Det følger også med noe synkroniseringsprogramvare på CD, men siden jeg er delvis Mac bruker og resten av tiden tynn-klient bruker, så hjalp det meg ingenting.

Det du derimot lett kan gjøre, er å koble telefonen til PC-en som en masselagringsenhet og med enkelhet kopiere musikkfiler over til telefonens MicroSD minnekort. Minnekortet er forresten plassert bak batteriet hvilket gjør det unødig kronglete å bytte minnekort.

Musikkspilleren på telefonen er overraskende god. Den oppdager musikk du kopierer over helt automagisk, og er enkel å manøvrere. Det følger også med en enkel FM-radio, men du må bruke hodetelefoner med ledning for å bruke radio-en. Samsung velger fortsatt å bruke en ikke-standard plugg som gjør at du er fastlåst til de halvdårlige hodetelefonene som følger med telefonen.

Skjermen har en oppløsning på 240×400 pixler og skifter automatisk til landskapsmodus hvis du snur på den. Dette burde gjøre den god nok til skikkelig surfing, men dessverre blir tekst ganske utydelig i den medfølgende nettleseren, samt at nedlasting går tregt på grunn av manglende 3G støtte.

Heldigvis har Samsung gjort en god jobb i å inkludere Java støtte, så Opera Mini ble lekende lett installert, og vips så har du takket være et lite stykke norsk innovasjon en rask og brukervennlig surfeopplevelse.

Samsung har klart å implementere TouchWiz systemet sitt. Det er et widget basert system hvor du selv kan velge hva slags funksjonalitet du ønsker å ha på «Home» skjermen din. De som har brukt Omnia telefonene til Samsung vil kjenne seg igjen. Dette fungerer bra, men fyller du skjermen med Widgets blir det vanskelig å navigere fordi du ender opp med å flytte widgets rundt istedet for å navigere. Litt klønete implementert med andre ord.

Alt i alt er dette en pen liten telefon med en god trykksensitiv skjerm. Den gir dermed inntrykk av å være mye mer avansert enn den egentlig er.

Det kan være at vi vil se trykksensitive skjermer bli vanlige i denne rimelige feature phone klassen i fremtiden og det er sikkert en fin telefon for de som ikke er spesielt kravstore men gjerne vil ha en telefon som ser proff ut, men ikke la deg lure; dette er ingen business telefon!

Pluss 🙂

  • God musikkspiller
  • God J2ME støtte
  • Dedikert kameraknapp

Minus 🙁

  • Ingen 3G, WiFi eller GPS
  • Håpløs plassering av skjermlåsknapp
  • Dårlige synkroniseringsmuligheter

Vurdering:
Design: [Rating:3/6]
Funksjonalitet: [Rating:2.5/6]

3 kommentarer om “TEST: «Businessmobilen» som ikke er det

  1. Har fått spørsmål om pris på denne telefonen, usubsidiert koster den fra ca. 1500,- og oppover.

  2. Generell betraktning- Har hatt gleden av å prøve en del av de telefonene som her finnes omtalt.Samsungs 5230 mener jeg er et kupp med tanke på prisen og den fantastiske batterilevetiden. 3G mangler,javel,den er vel ikke det første jeg tenker på-dårlig utbygd mange steder.Iphone 3Gs,oppskrytt som forgjengeren.Kjørte den likt med Omnia HD,da ser en klart hvor bedrøvelig den er.Enkel å bruke dog. HTC virker ganske imponerende,men tviler sterkt på driftskvaliteten.Fra mitt ståsted-Omnia HD overgår alt jeg har prøvd-ufattelig bra på alle nivå.

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com