Vil føre deg opp i nettskyen med Microsoft

Nordialog og kjedeleder Anwar Farrag (bildet) får en sentral rolle med å hjelpe bedrifter opp i nettskyen (Cloud Computing) og utnytte de nye mulighetene.

Cloud Computing er begrepet alle i IT-bransjen snakker om. Nå introduserer Microsoft sin Cloud Computing-plattform og gjør begrepet til virkelighet.

Cloud Computing går i korte trekk ut på at bedrifter kan flytte programmer og datalagring til servere i eksterne serverparker tilknyttet internett og abonnere på bruken. Dette gir uante muligheter.

De siste årene har Microsoft installert godt over 10.000 servere hver måned i gigantiske datasentre rundt i verden for å posisjonere seg for den massive etterspørselen Cloud Computing ventes å få. Microsoft har døpt tjenesteformatet Microsoft Online Services, der produktivitetsverktøy for bedrifter er første leveranse.

– Vi er den første landsdekkende kjeden som satser på Online Services og dette passer svært godt inn i vår etablerte verdikjede, herunder mobiltjenester og – abonnement. Sertifiserte Nordialog-ansatte over hele landet kan med enkle grep implementere Online Services som en tilleggstjeneste og abonnementsordning til kunder som ønsker å bruke mindre tid og redusere kostnader på drift av egne servere og samtidig ta i bruk nye, moderne tjenester, sier kjedeleder Anwar Farrag i Nordialog.

Skal bistå bedrifter
Online Services er Microsofts velkjente produkter, levert på en ny måte. Bedrifter trenger ikke lenger forholde seg til egne servere, nedetid og høye IT-kostnader.

Online Services er en fleksibel abonnementsordning der Microsofts datasentre håndterer driften og bedriftene abonnerer på produkter ut fra behov og antall brukere. Microsoft ser på Nordialog som svært godt posisjonert for å bistå bedrifter i å ta i bruk Cloud Computing på deler av sine IT-behov.

– For at kunden skal velge mellom å ha sine it-systemer lokalt eller i nettskyen, etablerer vi store datasentre og lanserer nye produkter som tjenester over nettet. Fleksibilitet og valgfrihet kjernen i vår strategi. Kunden kan velge leveransemåte basert på behov. Nordialog er markedsleder innen mobile tele- og dataløsninger, og mobilitet er en viktig del av Online Services, sier Anette Holtedahl, produktsjef for Online Services i Microsoft Norge.

Forutsigbare lave kostnader
Nordialog er en landsdekkende forhandlerkjede innen mobile tele- og dataløsninger og har skyhøye forventninger. Anwar Farrag sier kostnadsbesparelser ofte er nevnt i forbindelse med nye IT-løsninger og at Cloud Computing vil sette dette i et helt nytt lys.

– Fra omtrent hundre kroner per bruker i måneden får bedrifter tilgang til de nyeste løsningene og slipper å forholde seg til kostbare serveroppgraderinger, sier Farrag og legger til at Nordialog tilbyr bedrifter 30 dagers gratis testing.

Rask, enkel implementering
Nordialog har gjort flere grep på kunnskaps- og opplæringssiden for å tilby enkel og kostnadseffektiv implementering. Det tar kun 48 timer å overføre data og flytte kunden over i nettskyen, og kunden garanteres en oppetid på unike 99,9 prosent. Bedriftene kan administrere løsningen selv via et administrasjonsgrensesnitt, men Nordialog tror de fleste vil velge Nordialogs supporttjeneste. Der får både IT-ansvarlig og brukerne rask og personlig veiledning.

Økt konkurransekraft via ny, rimelig teknologi
Microsoft Online Services består av en rekke meldings- og samarbeidsløsninger for strømlinjeformet kommunikasjon med god tilgjengelighet, sikkerhet og forenklet IT-administrasjon.

Eksempler er forbedret e-postsikkerhet, e-post på mobilen og PC-en hvor og når som helst og e-postbokser med lagringsplass fra fem gigabyte per bruker. I tillegg gir plattformen mulighet for en-til-en-kommunikasjon i sanntid via tekst, tale og video.

– Webkonferanse kutter reisekostnadene dramatisk, øker fleksibiliteten og sparer miljøet. Nå kan bedrifter få svært rimelig tilgang til dette, uttaler Farrag.

Enkel og smart dokumentdeling er et annet eksempel der ansatte kan samarbeide effektivt med teammedlemmer, finne organisasjonsressurser, administrere innhold og arbeidsflyt og bruke forretningskunnskapen til å ta riktige beslutninger.

Ansatte kan opprette og administrere tilpassede lag- og prosjektfokuserte intranettområder for samarbeid og deling av dokumenter.

En kommentar om “Vil føre deg opp i nettskyen med Microsoft

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com