TEST: Opera Mini 5 er stor å bruke

For ikke så lenge siden lanserte norske Opera Software en ny betaversjon av Opera Mini 5. Dette er verdens mest brukte mobile nettleser, og med versjon 5 har de gjort et ikke så rent lite kvantesprang i brukervennlighet!

Da jeg testet Samsung S5230 fant jeg den medfølgende nettleseren ganske mangelfull for å si det mildt. Derfor lastet jeg ganske raskt ned Opera Mini 5 Beta fra http://m.opera.com/next.

I Opera Mini 5 har Opera jobbet mye med grensesnittet, og avhengig av om du har en telefon med berøringsskjerm eller ikke, så får du forskjellig grensesnitt tilpasset bruken. På Samsung-en som jo hadde en ganske fin tre tommers trykksensitiv skjerm, så fikk jeg plutselig en helt annen surfeopplevelse.

Opera Mini 5 kommer med et veldig intuitivt grensesnitt, fingervennlige knapper og nydelig rendering av sidene.

Opera har nå inkludert «Speed Dial» slik de har på Opera nettlesere til PC/Mac. Dette gjør at du kommer raskt til dine favorittnettsider med bare et trykk.

Før irriterte jeg meg over at Opera Mini kun kunne ha en nettside oppe av gangen. Når har Opera inkludert fanebasert surfing også på Opera Mini.

Fanene oppfører seg litt annerledes fra berøringsskjerm telefoner og telefoner uten berøringsskjerm, hvilken variant jeg liker best er jeg ikke helt sikker på, men funksjonelt er det på begge løsninger.

Av andre funksjoner Opera har lagt inn finner du blant annet (endelig) lagring av passord, dedikert Google søkeboks og bedre skrolling.

Selv om Opera sier at du nå ikke lenger trenger å gå til mobilvennlige nettsider med kan da med deg «den fulle internettopplevelsen» i lomma, så synes jeg det fortsatt er mer praktisk å surfe på mobilvennlige nettsider (Mobizmag kommer snart med en omfattende oversikt over slike nettsider).

Skal jeg ha noe negativt å si om Opera Mini 5, så irriterer det meg litt at de som standard har satt bildekvalitet til «Low». Opera Mini går jo via servere hos Opera som bygger opp og komprimerer innholdet før det sendes til din telefon, og alle bilder ser ganske uklare ut. Denne kan du enkelt endre ved å justere bildekvaliteten til «Medium» eller «High».

Har du stort sett 3G-dekning er det ingen grunn til å ikke ha den på «High», mens er du stort sett på god EDGE dekning, er det praktisk talt ingen forskjell i lastetid mellom «Low» og «Medium», men stor kvalitetsforskjell i fremvisningen.

Pluss 🙂

  • Intuitivt grensesnitt
  • Speed Dials
  • Lagrer passord

Minus 🙁

  • Dårlig bildekvalitet som standard
  • Finnes ikke til Android ennå
  • Kronglete å installere og bruke på Windows Mobile (men det er egentlig ikke Opera sin feil)

Vurdering:
Design: [Rating:6/6]
Funksjonalitet: [Rating:5/6]

2 kommentarer om “TEST: Opera Mini 5 er stor å bruke

Legg igjen en kommentar

blog.aidol.asia youngteens.net a-coon.com