Her er de første SMS-finalistene

Renate Fjeld (26) fra Ringsaker og Ayse Cakal (14) fra Rælingen skal taste om store pengepremier i NM i årets SMS-finale.

Sistnevnte var kun to sekunder bak norgesrekorden da kvalifiseringen i Stor-Oslo og Østlandet gikk av stabelen hos Telekiosken på lørdag.

Førstkommende lørdag kan alle bosatt i regionene Sør-Norge, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge taste om finaleplass.

Les også: Verdens raskeste SMS-tommel får 100.000 kroner

I fjor arrangerte Telekiosken landets første landsdekkende NM i SMS og det ble en stor suksess. I år ønsker Telekiosken en norsk verdensmester og frister med 100.000 kroner dersom noen slår verdensrekorden i finalen. Samtidig deler kjeden ut tusenvis av Nokia 1208-mobiler til de som forsøker å kvalifisere seg.

Se video: Her er Norges raskeste SMS-tommel

På lørdag gikk den første kvalifiseringsrunden av stabelen og Ayse Cakal (14) fra Rælingen og Renate Fjeld (26) fra Åsmarka i Ringsaker tastet inn til bestetider i regionene Stor-Oslo og Østlandet for øvrig. De er dermed kvalifisert til finalen på Oslo City 14. november.

Cakal tastet den kompliserte teksten på 48 sekunder, noe som kun er to sekunder bak regjerende norgesmester Sonja Kristiansens vinnertid fra i fjor. Renate Fjeld tastet inn på tiden 1.04.

Norgesmesteren mottar 10.000 kroner, en terrengsykkel og en Nokia-telefon. De øvrige finalistene mottar hver sin Nokia 5130 og WeSC hodetelefoner.

Resten av landet førstkommende lørdag
“The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human”. Dette er den offisielle Guinness World Records SMS-teksten på 160 tegn som deltakerne taster. Verdensrekorden lyder på 41,40 sekunder og tilhører Jeremy Sng Gim fra Singapore. Deltakerne kan bruke sin egen mobiltelefon, men må ha standard tastatur og ordbok slått av.

Førstkommende lørdag går neste og siste kvalifiseringsrunde av stabelen, og det skal kåres en vinner i regionene Sør-Norge, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Den som skriver den offisielle teksten raskest i disse regionene går videre til finalen 14. november. Konkurransen gjennomføres hos Telekiosken på kjøpesentre over hele landet.

6291000000 SMS i 2008
I det første landsdekkende NM i SMS vant Sonja Kristiansen (20) fra Stavanger med tiden 46,06 sekunder. Det er under fem sekunder bak verdensrekorden. Hun har i flere treningsforsøk senere tastet teksten raskere enn verdensrekorden og er som regjerende mester forhåndskvalifisert til finalen i år.

SMS er blitt en svært populær og utbredt kommunikasjonsform for nærmest samtlige nordmenn, og SMS-bruken øker hvert år. I 2008 ble det sendt nesten 6,3 milliarder SMS i Norge. Det er en økning på ni prosent sammenlignet med året før.

– SMS er også en populær kommunikasjonsform i resten av verden. Hvis verdensrekorden ryker, vil dette for alvor bli lagt merke til internasjonalt. Det er mange talenter der ute, og vi tror det er en god mulighet for at en person blir 100.000 kroner rikere, sier markedssjef Arild Kjærnli i Telekiosken.

2 kommentarer om “Her er de første SMS-finalistene

  1. Er det noen regler rundt hva slags tastatur mobiltelefonen skal være utrustet med? «Standard tastatur», hva er det idag? Ser for meg å gruse den rekorden med HTC Advantage sitt «standard tastatur» 🙂

Legg igjen en kommentar